FOTO un VIDEO Žagars pie Brīvības pieminekļa: Negaidījām, ka būs kaut kas šāds

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars uzrunā pie Brīvības pieminekļa, kur pirmdien pulcējās tūkstošiem valstsvienības līdzjutēju, neslēpa saviļņojumu un pateicību par lielo atbalstu.

Žagars astoņos Pasaules kausa mačos vidēji guva 12,4 punktus un veica 7,4 rezultatīvas piespēles. Kopumā viņš 59 reizes rezultatīvi asistēja komandas biedriem, kas bija labākais rādītājs turnīrā.

Spēlē par piekto vietu Žagars pret Lietuvu guva tikai četrus punktus, taču izpildīja 17 rezultatīvas piespēles, labojot Pasaules kausa rekordu. Latvietis pēc tam arī tika iekļauts turnīra otrajā simboliskajā izlasē.

Brīvības pieminekļa apkārtnē sanākušie līdzjutēji pirms Žagara uzrunas skandēja abreviatūru – MVP, MVP, MVP! Tulkojumā no angļu valodas tas nozīmē vērtīgākais spēlētājs (Most Valuable Player).

"Man lidmašīnā pateica, ka man būs jāpasaka pāris vārdi, lai es sagatavoju runu. Pilnīgi godīgi pateikšu, man šķita, ka viņi joko. Tāpēc runa man nav sagatavota, mēģināšu kaut ko pateikt no sirds," sacīja Žagars.

"Kad nācu šurp, redzēju mazu puiku asarās, un man uzreiz arī saskrēja asaras. Tā iemesla dēl mēs visi spēlējam. Tie esat jūs, un tā ir šī valsts. Paskatieties, cik daudz cilvēku vienas vasaras laikā vēlreiz spēj sapulcēties pie Brīvības pieminekļa. Vienkārši paldies!" pateicās 23 gadus vecais basketbolists, norādot uz fanu atbalstu Latvijas hokeja izlasei pēc izcīnītās bronzas medaļas pasaules čempionātā.

"Lidmašīnā bija sajūta – bāc, mēs medaļas neatvedām. Nedaudz iezagās galvā doma, ka varbūt neesam pelnījuši, taču negribas tā teikt. Negaidījām, ka būs kaut kas šāds. Bieži intervijās teicu, ka neaptveru, kas notiek. Man šķiet, ka lēnā garā sāku saprast. Paldies jums!"

VIDEO: Žagara runa pie Brīvības pieminekļa 

FOTO: Basketbola izlases sagaidīšana lidostā "Rīga"

VIDEO: Basketbola valstsvienību pie Brīvības pieminekļa sveic tūkstošiem cilvēku 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu