Video Vācijas izlases līderis Šrēders: Ceru, ka šis panākums iedvesmos pievērsties basketbolam

CopyDraugiem X Whatsapp
Deniss Šrēders
Deniss Šrēders Foto: AP/Scanpix

Vācijas izlases basketbolists Deniss Šrēders pēc valstsvienības triumfa Pasaules kausa izcīņā cer, ka tas iedvesmos vairāk vāciešu pievērsies basketbolam, otrdien atgriežoties mājās sacīja turnīra vērtīgākais spēlētājs.

Vācijas izlase otrdien atgriezās dzimtenē un no Frankfurtes lidostas devās uz sponsoru galveno biroju pilsētas centrā, kur viņus sagaidīja daudzi līdzjutēji un politiķi.

Spēlētāji bija redzami ar zelta medaļām un izcīnīto Pasaules kausu.

"Ceru, ka mūsu panākums liks bērniem un arī vecākiem cilvēkiem vairāk spēlēt basketbolu," skanot "Queen" dziesmai "We are the champions" ("Mēs esam čempioni"), pūļa priekšā sacīja turnīra MVP, kurš ikdienā spēlē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubā Toronto "Raptors".

Vācijā pārliecinoši populārākais sporta veids ir futbols, kamēr pat izlases sniegumam Pasaules kausā netika pievērsta īpaša uzmanība līdz pusfinālam, kurā ar 113:111 izdevās apspēlēt ASV valstsvienību.

Finālā vācieši ar 83:77 pārspēja Serbijas izlasi, tomēr arī šis vēsturiskais panākums svētdien daļēji tika aizēnots, jo finālmača pēdējās minūtēs par galvenā trenera Hansa Dītera Flika atbrīvošanu no amata paziņoja Vācijas Futbola federācija.

"Šie 12 puiši ir labākie Vācijas basketbolisti, labākā komanda, kāda Vācijai jebkad bijusi," sagaidītāju priekšā teica izlases galvenais treneris Gordijs Herberts.

"Turklāt viņi kā cilvēki ir vēl labāki!"

Vācijas izlase līdz ar triumfu Pasaules kausā nodrošinājusi sev dalību arī nākamā gada Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu