Kādreizējai WTA ranga līderei Halepai piespriesta četru gadu diskvalifikācija

CopyDraugiem X Whatsapp
Simona Halepa
Simona Halepa Foto: AP/Scanpix

Kādreizējā planētas pirmā rakete sieviešu tenisā Simona Halepa saņēmusi četru gadu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, otrdien paziņoja Tenisa integritātes aģentūra (TIA).

Halepa sociālajos tīklos paziņoja, ka nekad apzināti un tīši nav lietojusi aizliegtās vielas, nepieņem diskvalifikāciju un plāno iesniegt apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Pērn sportistes organismā tika atrasts roksadustats, kas stimulē asins sarkano šūnu ražošanu. Savukārt maijā tika konstatētas neatbilstības sportistes bioloģiskajā pasē.

Halepai jau pērn tika piemērota pagaidu diskvalifikācija, līdz ar to kopējais diskvalifikācijas termiņš būs līdz 2026. gada 6. oktobrim. Diskvalifikācijas piemērošanas brīdī Halepa WTA rangā bija devītajā pozīcijā, bet, nespēlējot vairāk nekā gadu, 31 gadu vecā rumāniete ir atstājusi rangu.

No 2017. līdz 2019. gadam Halepa ranga virsotnē pavadīja kopā 64 nedēļas. Karjeras laikā viņa izcīnījusi 24 WTA titulus, 2018. gadā uzvarot Francijas atklātajā čempionātā un gadu vēlāk arī Vimbldonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu