Polijas medijs paver interesantas detaļas par sarunām ar Žagara piesaisti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: FIBA.com

Nopietnu interesi par Latvijas izlases saspēles vadītāju Artūru Žagaru pirms Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīra izrādījis Polijas klubs Gdiņas "Suzuki Arka", ar kuru latviešu basketbolists risinājis sarunas par karjeras turpināšanu. Sezonu viņš bijis gatavs aizvadīt par 70 000 – 80 000 eiro, vēsta laikraksts "Wyborcza Trójmiasto".

23 gadus vecais Žagars spilgti spēlēja Pasaules kausa izcīņā, kļūstot par vienu no Latvijas izlases līderiem. Basketbola apskatnieki vēstīja, ka turnīra laikā viņš piesaistījis vairāku ULEB Eirolīgas klubu un pat Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu uzmanību.

Žagars Pasaules kausā bija viens no labākajiem turnīra spēlētājiem. Turklāt viņš vēl aizvien ir bez līguma uz nākamo sezonu.

Tiesa, nesen izskanēja ziņas, ka Žagars parakstīs vienošanos ar spēcīgo Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce", bet vismaz sezonas sākumā spēlēs Lietuvas klubā Viļņas "Wolves", vēstīja "Eurohoops" galvenais redaktors Aris Barks.

"Wyborcza Trójmiasto" raksta, ka vēl pirms pāris nedēļām Gdiņas "Suzuki Arka" galvenais treneris Vojcehs Bičavskis savā komandā vēlējies redzēt Žagaru, izvērtējot visus basketbolista plusus un mīnusus. Viņš konsultējies arī ar saviem asistentiem.

Žagara aģents esot prezentējis līguma nosacījumus, bet tie Polijas klubam neesot bijuši pieņemami.

Laikraksts vēsta, ka Žagars Gdiņas "Suzuki Arka" esot bijis gatavs spēlēt par 70 000 – 80 000 eiro sezonā. Par šādu naudu Polijā spēlējot līgas vadošie spēlētāji. Līdz Pasaules kausa izcīņai Žagara vārds Eiropas basketbolā nebija tik zināms. Turnīra laikā gan viņš pierādīja, ka ir katra eirocenta vērts.

Ar Žagaru esot runājuši kluba pārstāvji, un viņam tika piedāvāta pirmā saspēles vadītāja vieta komandā. Viņš līgumā esot vēlējies iekļaut iespēju doties uz jebkuru citu Eiropas komandu. Tas nozīmē, ka jebkurā brīdī pēc savas izvēles varētu pamest "Suzuki Arka".

Gdiņā viņš netālu no arēnas, kur savas mājas spēlēs aizvada "Suzuki Arka" vienība, vēlējies apmaksātu trīsistabu dzīvokli. Tāda dzīvokļa īres maksa sasniegtu vairākus desmitus tūkstošus zlotu.

Ņemot vērā Žagara pagātnes veselības problēmas, treneris Bičavskis un viņa asistenti no tālākām sarunām ar basketbolistu atteikušies. Žagara vietā piesaistīts Polijas izlases spēlētājs Andžejs Pluta.

Ja salīdzina Žagara cenu pirms Pasaules kausa izcīņas un tagad, tad tā ir ievērojami augusi.

Pasaules kausa izcīņā Žagars astoņos mačos vidēji guva 12,4 punktus, atdeva 7,6 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,6 bumbas zem groziem. Spēlē par piekto vietu Žagars laboja pasaules čempionātu rezultatīvo piespēļu rekordu (17), turklāt nepieļāva nevienu kļūdu.

Basketbolists tika iekļauts turnīra otrajā simboliskajā izlasē.

Žagars iepriekšējā sezonā, pārstāvot Lietuvas komandu Ķēdaiņu "Nevežis", 22 mačos vidēji 28 minūtēs guva 15,4 punktus, atdeva 4,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas.

Žagars kopš 2017. gada bija Spānijas kluba Badalonas "Joventut" sistēmā. Spānijas augstākajā līgā viņš ir piedalījies 42 spēlēs, kurās vidēji astoņās minūtēs guvis 2,5 punktus un atdevis 1,2 rezultatīvas piespēles. Daļu no 2021./2022. gada sezonas saspēles vadītājs bija Vācijas basketbola bundeslīgas komandā Braunšveigas "Lowen".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu