ESPN apskatnieks: ASV izlase tika komplektēta nepareizi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Ietekmīgā Ziemeļamerikas medija ESPN žurnālists Marks Spīrss uzskata, ka ASV basketbola izlase Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīram tika komplektēta nepareizi.

ASV izlase Pasaules kausa izcīņā palika bez medaļām. Cīņā par trešo vietu tā ar 118:127 piekāpās Kanādas valstsvienībai. 

"Komandai rūpēja tikai uzbrukums. Tā ļāva Vācijai iemest 113 punktus. Tas ir apkaunojums. ASV izlasei bija sliktākā aizsardzība valstsvienības vēsturē. Vajadzēja vairāk piesaistīt augumā garākus spēlētājus, bet mūsdienās patīk laist laukumā mazos spēlētāju, par ko arī tika samaksāts," norādīja Spīrss. 

ASV izlase Pasaules kausā vidēji mačā guva 104,5 punktus, esot rezultatīvākā komanda visā turnīrā. 

"Es nezinu, vai viņiem jautāja, bet vai tika piezvanīts Džeretam Alenam, Brūkam Lopesam, Mailsam Tērneram, Evanam Moblijam? Ja komandai būtu vairāk garo spēlētāju, tā spētu vairāk izcīnīt atlēkušās bumbas un būtu paņēmusi zeltu," uzskata Spīrss. 

Neilgi pēc Pasaules kausa izcīņas viens no visu laiku izcilākajiem basketbolistiem Lebrons Džeimss aicinājis uz 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm ASV izlases sastāvā pulcēt tādus spēlētājus kā Stefenu Kariju, Kevinu Durantu, Entoniju Deivisu, Džeisonu Teitamu un Dreimondu Grīnu, kuri arī pauduši vēlmi piedalīties olimpiskajās spēlēs, tāpat kā Devins Bukers, Damjans Lilards, De'Ārons Fokss un Kairijs Ērvings.

"Komanda tika komplektēta nepareizi. Amerikāņi neciena Pasaules kausa izcīņu," pauda Spīrss.

Pasaules kausā triumfēja Vācijas izlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu