Latvijas hokeja izlases kapteinis Daugaviņš karjeru turpinās Slovākijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš pievienojies Slovākijas klubam Mihalovces "Dukla", trešdien paziņoja komanda.

Vienošanās ar uzbrucēju noslēgta uz divām sezonām.

"Pēc vairāku mēnešu ilgām sarunām esam ārkārtīgi gandarīti, ka šodien varam prezentēt "Dukla" jaunāko pastiprinājumu uzbrukumā," vēsta klubs. "Mūsu komandu pastiprinās pieredzējušais 35 gadus vecais rīdzinieks Daugaviņš."

Klubs uzsver, ka Latvijas izlases kapteinis un bronzas medaļas ieguvējs šā gada pasaules čempionātā būs rota "ne tikai mūsu komandai, bet visai ekstralīgai", jo spēlētāji ar Daugaviņa pieredzi un hokejista biogrāfiju katru dienu Slovākijas hokejā nenonāk.

Tiek uzsvērta spēlētāja, kurš var spēlēt uzbrukuma centrā un par malēju uzbrucēju, pieredze Nacionālās hokeja līgas klubos Otavas "Senators" un Bostonas "Bruins", Kontinentālajā hokeja līgā Rīgas un Maskavas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Maskavas "Spartak" un Podoļskas "Vitjaz" rindās, kā arī spēles Šveices un Vācijas čempionātos.

Savas bagātās Latvijas izlases karjeras laikā viņš ir spēlējis 11 pasaules čempionātos un trijās olimpiskajās spēlēs.

Pagājušajā sezonā Daugaviņš bija rezultatīvākais spēlētājs Izerlonas "Roosters" rindās, 55 spēlēs sakrājot 49 (21+28) rezultativitātes punktus.

Klubs ziņo, ka ar Daugaviņa piesaistīšanu klubs ir pārsniedzis ārvalstu spēlētāju limitu, taču šāda vienošanās, kas noslēgta pēc vairāku mēnešu saziņas ar Daugaviņu, nav aizliegta.

Klubs uzsver, ka ir ieguvis "augstākā kalibra spēlētāju un komandas līderi".

"Dukla" Slovākijas čempionātu sāks piektdien, viesos tiekoties ar Bratislavas "Slovan".

Iepriekšējā sezonā Mihalovces klubs pamatturnīrā ieņēma astoto vietu 12 komandu konkurencē, bet "play-off" turnīrā tika līdz pusfinālam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu