Eiropas Sporta nedēļa visā Latvijā no 23. līdz 30. septembrim

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
#BeActive Eiropas Sporta nedēļa
#BeActive Eiropas Sporta nedēļa Foto: Paula Čurkste/LETA

Ar #BeActive pārgājienu gleznainajā Cēsu apkārtnē un Orientēšanās nakti 20 pilsētās arī šogad startēs Eiropas Sporta nedēļa, kas no 23. līdz 30. septembrim piedāvās daudzveidīgus bezmaksas sporta pasākumus visā Latvijā. Informācija par tiem – www.beactive.lv. Ģimeņu pludmales spēles, Nakts peldējums, Sporta diena un citi sportiskie pasākumi būs pieejami ikvienam, atgādinot – fiziskā aktivitāte ikdienā ir vieglākais veids, kā parūpēties par savu veselību, informē Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP).

Pārmaiņas dzīvesveidā un cilvēku paradumos pēdējās desmitgadēs ļoti būtiski ietekmējušas sabiedrības veselību – darba, dzīves, atpūtas un sociālās vides izmaiņas veicinājušas mazkustīgu dzīvesveidu, nepietiekošu fizisko aktivitāti, liekā svara un aptaukošanās pieaugumu. Līdz pat 45% eiropiešu nenodarbojas ar fiziskām aktivitātēm vispār, bet 44 % sēžot pavada no 2,5 līdz 5,5 stundām dienā. Liekais svars ir teju 60% Eiropas reģiona pieaugušo iedzīvotāju un katram trešajam skolas vecuma bērnam. Latvijā ar fiziskām aktivitātēm regulāri nodarbojas vien 9% iedzīvotāju, bet katrs trešais atzīst – nesporto vispār.

Pasaules veselības organizācija uzsver – lielāko daļu jeb vairāk nekā 3/4 no hronisko slimnieku priekšlaicīgas mirstības gadījumiem varētu novērst, ja cilvēki koriģētu dzīvesveidu, tajā skaitā – pietiekoši nodarbotos ar fiziskajām aktivitātēm ikdienā.

"Mūsu mērķis Eiropas Sporta nedēļā ir atgādināt – fiziskās aktivitātes ikdienā lielākajai daļai no mums primāri svarīgas, lai rūpētos par savu fizisko un garīgo veselību. Tikai pēc tam nāk sportiskie sasniegumi," uzsver LSFP prezidents Einars Fogelis. "Es ticu, ka ieteicamās 150 minūtes nedēļā fiziskām aktivitātēm var atrast ikviens – tā var būt pastaiga, ceļš no darba vai skolas uz mājām, pusdienu pauze vai pārgājiens ar ģimeni uz parku vai mežu brīvdienās. Svarīgi darīt to, kas patīk, un veidot ikdienas ieradumu – tas uzturēs veselību un dzīvesprieku."

Vairāk nekā 40 valstīs vienlaikus notiekošās sociālās kampaņas mērķis ir motivēt cilvēkus kļūt fiziski aktīviem ikdienā, vairot izpratni par regulāras sportošanas ieguvumiem. Arī ikviens entuziasts, sporta vai fitnesa klubs, uzņēmums vai skola aicināti izmantot iespēju organizēt savu sporta pasākumu, to reģistrējot Sporta nedēļas notikumu kartē te: https://beactive.lv/pasakumu-karte.

Visa informācija par Eiropas Sporta nedēļas notikumiem atrodama mājas lapā www.beactive.lv. Informācijai seko arī Latvijas Sporta federāciju padomes sociālo mediju kontos.

Eiropas Sporta nedēļas pasākumu nacionālais koordinators Latvijā ir Latvijas Sporta federāciju padome, projektu līdzfinansē Eiropas Komisija un Izglītības un zinātnes ministrija. Partneri: Stirnu Buks, Latvijas Peldēšanas federācija, Latvijas Orientēšanās federācija, Eiropas Skolu Sporta diena, Vingrosev.lv, kā arī – liela daļa Latvijas pašvaldību, izglītības iestāžu, sporta klubi un biedrības, kas Eiropas Sporta nedēļā piedalās ar savām iniciatīvām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu