Peiners: Zinu, ka vismaz četri NBA klubi interesējušies par Žagaru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Artūrs Žagars
Latvijas basketbolists Artūrs Žagars Foto: Justs Kravalis/TVNET GRUPA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars nonācis vismaz četru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu redzeslokā, intervijā "YouTube" kanālā "Latvijas Fantasy Līga" atklāja valstsvienības bijušais spēlētājs, tagad brīvprātīgais treneris Žanis Peiners.

Jau vēstīts, ka Žagars ir tuvu trīs gadu līgumam ar Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce", kas latvieti plāno nākamsezon izīrēt Lietuvas komandai Viļņas "Wolves".

Žagars aizvadītajā Pasaules kausā astoņos mačos vidēji guva 12,4 punktus un veica 7,4 rezultatīvas piespēles. Kopumā viņš 59 reizes rezultatīvi asistēja komandas biedriem, kas bija labākais rādītājs turnīrā.

Spēlē par piekto vietu Žagars pret Lietuvu guva tikai četrus punktus, taču izpildīja 17 rezultatīvas piespēles, labojot Pasaules kausa rekordu. Latvietis pēc tam arī tika iekļauts turnīra otrajā simboliskajā izlasē.

"Cik es dzirdēju, bija interese no pāris komandām, ka viņš nākamgad varētu uzspēlēt Vasaras līgā. Tagad īsti nē, jo daudzi jau savākuši spēlētājus," pastāstīja Peiners.

"Man pašam divu komandu skauti prasīja par viņu. Zinu arī no citiem avotiem, ka bija citi klubi, kas interesējas," piebilda bijušais basketbolists.

"Man ir informācija, ka vismaz četri klubi par viņu interesējušies, kas droši vien ir loģiski. Nojaušu, ka visi 30 klubi interesējās, jo Pasaules kauss ir liela skatuve, uz kuras viņš izskatījās iespaidīgi."

Nākamajā sezonā Kristaps Porziņģis pārstāvēs vienu no NBA spēcīgākajām komandām Bostonas "Celtics".

"Cik es sapratu, Bostona bija viena no komandām, kurām ir interese viņu [Žagaru] uzaicināt nākamgad uz Vasaras līgu," atklāja Peiners.

Iepriekšējo sezonu Žagars aizvadīja Lietuvas Basketbola līgas klubā Ķēdaiņu "Nevežis", vidēji mačā izceļoties ar 15,4 punktiem un 4,4 rezultatīvām piespēlēm.

23 gadus vecais Žagars pērn NBA Vasaras līgā Lasvegasā pārstāvēja Vašingtonas "Wizards" komandu, taču četrās spēlēs laukumā pavadīja vidēji tikai nepilnas 8 minūtes un izcēlās ar 1,8 punktiem.

Labākajā spēlē, kurā Žagars nospēlēja nepilnas 20 minūtes, latvietis guva piecus punktus (2p. 1/1, 3p. 1/4), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva divas kļūdas, saņēma trīs piezīmes un sakrāja pozitīvu +/- rādītāju +8.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu