Andris Biedriņš kļūst par "Rīgas Zeļļu" biedru un vēstnesi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Buļs un Andris Biedriņš
Edgars Buļs un Andris Biedriņš Foto: Publicitātes foto

Latvijas bijušais basketbolists Andris Biedriņš kļuvis par basketbola kluba "Rīgas Zeļļi" biedru un vēstnesi, informē komanda.

Latvijas basketbola līgas jaunākā komanda "Rīgas Zeļļi" tikusi pie ļoti vērtīga papildinājuma ārpus laukuma, jo par kluba biedru un vēstnesi kļuvis viens no Latvijas visu laiku labākajiem basketbolistiem Andris Biedriņš, kurš desmit sezonas aizvadījis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

"Esam lepni un pagodināti, ka Latvijas basketbola leģenda Andris Biedriņš izlēmis kļūt par "Rīgas zelli" un kluba vēstnesi," iesāk kluba prezidents Edgars Buļs. "Andris ir visu laiku labākais Rīgas basketbola skolu audzēknis, un tas ir tikai loģiski, ka viņš pievienojas komandai, kas atrodas Rīgas jaunatnes basketbola sistēmas augšgalā un turpinās attīstīt galvaspilsētas jaunos talantus. Tieši tāda bija mana uzruna Andrim, un liels prieks, ka viņš mūs ir sadzirdējis. Biedriņš piekritis kļūt par kluba vēstnesi, kas sevī ietvers kluba reprezentāciju Latvijā un starptautiski, jaunu partneru piesaisti, jauno spēlētāju mentorēšanu, kā arī kopīgi ar Andri vedīsim mūsu jaunos talantus ciemos pie NBA zvaigznēm."

"Visas vasaras garumā ar kluba prezidentu Edgaru Buļu runājām par iespējamo iesaisti "Rīgas Zeļļos". Labi pazīstu gan Edgaru, gan kluba ģenerālmenedžeri Artūru Šēnhofu, no izlases laikiem zinu arī galveno treneri Juri Umbraško, un mani uzrunāja komandas vadības vīzija un redzējums par to, kā būtu jāattīstās klubam," sacīja Andris Biedriņš.

"Pats no basketbola esmu ieguvis ļoti daudz, pēc karjeras beigām esmu arī labi atpūties no sporta, un tagad esmu gatavs atkal iesaistīties Latvijas basketbolā. Turklāt arī mans dēls aktīvi trenējas basketbolā BS "Rīga" sistēmā, tāpēc man ir papildu motivācija. Sākotnēji kļūšu par kluba biedru un vēstnesi, ar kontaktiem un pieredzi gribu palīdzēt klubam nostabilizēties uz basketbola kartes. Skatīsimies, kā "Zeļļi" attīstās, - ja viss apmierinās, neizslēdzu iespēju nākotnē kļūt arī par kluba akcionāru," atzina bijušais NBA spēlētājs.

Biedriņš 2004. gadā kļuva par pirmo latvieti, kurš ticis draftēts NBA, viņu ar augsto 11. numuru izvēloties Goldensteitas "Warriors". Šobrīd Sanfrancisko bāzētajā komandā Biedriņš pavadīja kopumā deviņas sezonas, labākajā izceļoties ar vidēji gūtiem 11,9 punktiem un izcīnītām 11,2 bumbām zem groziem.

Vasarās Biedriņš devās palīgā arī nacionālajai valstsvienībai, pārstāvot Latviju divos Eiropas čempionātos. Ikviens interesents var kļūt par Zeļļu biedru. Lai to izdarītu, nepieciešams lejuplādēt aplikāciju "Rīgas Zeļļi", pēc tam jāspiež uz pogas "Kļūt par biedru" un jāseko tālākajām norādēm.

Biedra statuss dos dažādas priekšrocības, piemēram, bezmaksas ieeju uz visām mājas spēlēm, iespēju piedalīties komandas pasākumos, īpašus piedāvājumus no kluba sadarbības partneriem un ne tikai. "Rīgas Zeļļi" pēdējo pārbaudes spēli pirms jaunās sezonas aizvadīs 23. septembrī Salaspilī pret BK "Ogre", un uz šo maču var ierasties jebkurš interesents.

Biļetes iespējams iegādāties aplikācijā "Rīgas Zeļļi" un Passportix.eu. Jauno Latvijas Basketbola līgas sezonu Zeļļi sāks 30. septembrī ar spēli pret "Keila", kas plkst. 19:00 sāksies "Arēnā Rīga".

Komandas galvenais treneris ir Juris Umbraško, viņam asistēs Dāvis Čoders, Mārtiņš Fomins un Oskars Zurkovs, bet spēlētāju līgumi noslēgti ar Franci Lāci, Uģi Pineti, Zigmāru Raimo, Juri Vītolu, Rihardu Berkoldu, Dāvidu Vīksni, Tomu Skuju, Robertu Dembski un Džordžu Natsvlišvili.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu