Latvijas kauss futbolā: Rīgā un Tukumā noskaidros finālistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolists Roberts Savaļnieks
RFS futbolists Roberts Savaļnieks Foto: RFS

"Riga" futbolisti trešdien Rīgā "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa pusfinālā tiksies ar "Liepāju", bet "Tukums 2000"/"Telms" savu līdzjutēju priekšā mērosies spēkiem ar RFS vienību.

Plkst.15.30 Tukuma pilsētas stadionā sāksies cīņa ar "Tukums 2000"/"Telms" un RFS vienību līdzdalību, bet plkst.19. "Skonto" stadionā Rīgā tiksies "Riga" un "Liepāja", tiešraidē spēles translējot televīzijas kanālam TV4 un tīmekļa vietnei "Sportacentrs.com".

"Tukums 2000"/"Telms" kausa astotdaļfinālā viesos ar 3:1 pieveica pēc spēka otrās līgas - "Optibet" Nākotnes līgas (ONL) vienību "Olaine", bet ceturtdaļfinālā ar 1:0 pieveica čempionvienību "Valmiera". Kopš ceturtdaļfināla spēles tukumnieki ir aizvadījuši trīs spēles virslīgā, pēdējās divās svinot uzvaras pār "Daugavpili" (3:0) un Salaspils "Super Nova" (1:0).

Diskvalifikācijas uz vienu spēli dēļ Tukuma komandai nevarēs palīdzēt Deņiss Rogovs.

RFS astotdaļfinālā ar 3:0 sagrāva "Jelgavu", bet nākamajā kārtā ar 4:1 - ONL klubu "JDFS Alberts".

Šosezon komandas trīsreiz tikušās virslīgas spēlēs, vienmēr uzvarot RFS (1:0, 7:1, 7:0).

"Riga" šīs sezonas kausa spēlēs ar 5:0 sagrāva pēc spēka trešās līgas komandu PPK/"Betsafe" un ar 4:0 - pagājušā gada Latvijas kausa ieguvēju "Auda". Pēdējās divās virslīgas spēlēs rīdzinieki pie uzvaras nav tikuši, ar 3:5 zaudējot "Jelgavai" un spēlējot 0:0 ar RFS.

"Liepāja" astotdaļfinālā viesos pēcspēles sitienos ar 2:2 (4:3 - 11 m) pieveica "Metta" komandu, bet cīņā par vietu pusfinālā ar 7:0 sagrāva ONL vienību "Beitar". Pēdējā virslīgas kārtā pārtrūka liepājnieku sešu nezaudētu spēļu sērija Latvijas čempionātā, ar 1:4 piekāpjoties "Valmierai".

Šosezon komandas tikušās trīsreiz, viss trīs reizes pārliecinošu uzvaru svinot rīdziniekiem (3:0, 4:0, 3:1).

Turnīra fināls paredzēts 25. oktobrī.

"Liepāja" un "Riga" kausa izcīņas pusfinālā spēlēs pēc viena gada pārtraukuma, RFS komanda labāko četriniekā iekļuvusi astoto reizi pēc kārtas, bet "Tukums 2000"/"Telms" tik tālu turnīrā aizkļuvis pirmoreiz vēsturē.

Kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 vienības. Pērn pirmoreiz vēsturē turnīrā uzvarēja "Auda".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu