Rafaels Nadals: Reizēm man ir grūtības nokāpt pa kāpnēm

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: AP/Scanpix

Spānijas tenisa zvaigzne Rafaels Nadals pēdējos gados saskāries ar savainojumiem, kas viņa karjeru ievirzījuši beigu fāzē. Viņam grūti staigāt, pat nokāpt pa kāpnēm.

Nadals, kurš pēdējo reizi kortā izgāja šī gada sākumā, savas karjeras laikā izcīnījis 22 "Grand Slam" titulus. Garā intervijā televīzijas kanālam "Movistar" viņš atzina, ka 2024. gada sezona viņam, visticamāk, būs pēdējā.

"Vai es dzīvoju bez sāpēm? Nē, man ir problēmas ar kāju, dažreiz tā ļoti sāp un neļauj dzīvot mierā. Dažreiz man savās mājās ir grūti nokāpt pa kāpnēm. Tagad es jūtos labāk, pieņemsim, ka es varu kontrolēt šīs sāpes. Bet es paņēmu pārtraukumu karjerā jostas muskuļa dēļ," viņš sacīja.

Pēdējo reizi šosezon viņš kortā devās šī gada janvārī, kad piedalījās "Grand Slam" turnīrā "Australian Open". Pēcāk viņš dziedējis traumas, lai varētu atgriezties sacensībās.

"Pagaidām trenējos nekustoties. Es nevaru kustēties tādā tempā, kādā esmu pieradis, pat bez sitieniem pa bumbiņu. Man visu laiku jābūt uzmanīgam. Es trenējos trīs reizes nedēļā pa 40 minūtēm un daudz strādāju sporta zālē," atklāja Nadals.

37 gadus vecais Nadals ATP rangā noslīdējis uz 237. pozīciju.

"Es ceru atkal spēlēt, atkal būt konkurētspējīgs, un es diezin vai uzvarēšu "Roland Garros" vai "Australian Open" - nevēlos maldināt cilvēkus. Lieliski saprotu, ka šajā dzīves posmā tas diez vai ir izdarāms, taču nesaku, ka tas nav iespējams, jo sportā viss mainās ļoti strauji," pauda Spānijas tenisa zvaigzne.

Rafaels Nadals (no kreisās) un bijušais Spānijas basketbolists Pau Gazols golfa laukumā
Rafaels Nadals (no kreisās) un bijušais Spānijas basketbolists Pau Gazols golfa laukumā Foto: EPA/Scanpix

Viņš pieļauj, ka, visticamāk, nākamā sezona viņam būs pēdējā kā profesionālam tenisistam.

"Vai 2024. gads būs man pēdējais? Domāju, ka jā, bet es nevaru to 100% apstiprināt. Kas zina... Ja pēkšņi atgūšos pilnībā un jutīšu spēku turpināt, noteikti par to pavēstīšu. Cerams, ka pēc diviem mēnešiem, ap novembra vidu, es varēšu skaidri pateikt, kur es esmu, kā man klājas un kā ir ar traumu.

Nadals arī uzskata, ka viņa ilggadējais konkurents serbs Novaks Džokovičs ir izcils tenisists, kurš pelnīti ieguvis 24 "Grand Slam" trofejas.

Spānis arī izteicās, ka ATP tūrē viņam vairs nav daudz draugu. "Esmu no citas paaudzes (smejas). Un tāpēc es ik pa laikam runāju ar Rodžeru Federeru," norādīja Nadals. Pēc lieliem panākumiem viņš apsveicot savu talantīgo tautieti Karlosu Alkarasu.

Savas ilgās karjeras laikā Nadals kopumā ieguvis 92 ATP titulus un turnīru prēmijās nopelnījis vairāk nekā 134 miljonus ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu