Latvijas kausa finālā tiksies abas spēcīgākās Rīgas komandas (177)

CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

"Riga" futbolisti trešdien Rīgā "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa pusfinālā pieveica "Liepāju" un finālā tiksies ar RFS vienību.

"Skonto" stadionā Rīgā "Riga" uzvarēja ar 2:1 (1:1).

Puslaika vidū noteikumu pārkāpuma dēļ netika ieskaitīti mājinieka Antonija Kontrerasa ar raidījumu ārpus soda laukuma iesistie vārti, bet vadībā "Riga" izvirzījās 41. minūtē pēc stūra sitiena no laukuma labās puses izspēles. Milošam Jojičam ieskaitot rezultatīvu piespēli, vārtus ar galvu guva Marko Regža, kurš to no tuva attāluma raidīja vārtu tālajā stūrī.

Puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē liepājnieki izlīdzināja rezultātu. Pēc Eduarda Tīdenberga piespēles Jurijs Mate no soda laukuma kreisās puses sita pa vārtiem, bet, Antonijam Černomordijam ar kāju mēģinot apturēt bumbas lidojumu uz vārtiem, bumba mainīja lidojuma virzienu un ielidoja vārtu kreisajā stūrī.

Otro puslaiku "Riga" sāka ar divām spēlētāju maiņām, bet pirmo 15 minūšu laikā trīsreiz no vārtu zaudējuma liepājniekus glāba vārtsargs Luka Sanikidze.

63. minūtē pa vārtu stabu trāpīja Kontrerass, un arī turpmāk liels pārsvars bija rīdziniekiem.

89. minūtē spēli savainojuma dēļ nevarēja turpināt liepājnieks Lukmens Gilmors, viņu nomainot Davitam Samurkasovi.

Uzbrukumā pirms maiņas pa soda laukuma līniju ar bumbu virzījās mājinieku spēlētājs, un viņa kritiena iemeslus video atkārtojumā devās noskaidrot tiesnesis Kristaps Ratnieks, atzīstot, ka kritiens noticis ar liepājnieku palīdzību.

11 metru soda sitienu realizēja Kontrerass, raidot bumbu vārtu kreisajā augšējā stūrī, bet vārtsargam Sanikidzem lecot pretējā virzienā.

"Riga" šīs sezonas kausa spēlēs ar 5:0 sagrāva pēc spēka trešās līgas komandu PPK/"Betsafe" un ar 4:0 - pagājušā gada Latvijas kausa ieguvēju "Auda". Pēdējās divās virslīgas spēlēs rīdzinieki pie uzvaras nav tikuši, ar 3:5 zaudējot "Jelgavai" un spēlējot 0:0 ar RFS.

"Liepāja" astotdaļfinālā viesos pēcspēles sitienos ar 2:2 (4:3 - 11 m) pieveica "Metta" komandu, bet cīņā par vietu pusfinālā ar 7:0 sagrāva "Optibet" Nākotnes līgas ONL vienību "Beitar". Pēdējā virslīgas kārtā pārtrūka liepājnieku sešu nezaudētu spēļu sērija Latvijas čempionātā, ar 1:4 piekāpjoties "Valmierai".

Šosezon komandas bija tikušās trīsreiz, visas trīs reizes pārliecinošu uzvaru svinot rīdziniekiem (3:0, 4:0, 3:1).

Tešdien otrā pusfinālā RFS viesos ar 3:1 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" komandu.

"Liepāja" un "Riga" kausa izcīņas pusfinālā spēlēja pēc viena gada pārtraukuma, RFS komanda labāko četriniekā bija iekļuvusi astoto reizi pēc kārtas, bet "Tukums 2000"/"Telms" tik tālu turnīrā aizkļuva pirmoreiz vēsturē.

Turnīra fināls paredzēts 25. oktobrī.

"Riga" finālā iekļuva ceturto reizi, trijos iepriekšējos finālos 2018. gadā uzvarot ar trešo paņēmienu. RFS finālā spēlēs ceturto reizi pēdējo piecu sezonu laikā, uzvaru svinot 2019. un 2021. gadā.

Kopš 1936. gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 vienības. Pērn pirmoreiz vēsturē turnīrā uzvarēja "Auda".

Komentāri (177)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu