Divkārtējais olimpiskais čempions, kurš nenosoda karu: Mēs riskējam palikt neitrāli uz mūžu (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jevgēņijs Rilovs
Jevgēņijs Rilovs Foto: Reuters/ScanPix

Divkārtējais Tokijas olimpisko spēļu čempions krievs Jevgeņijs Rilovs, kurš paudis atbalstu smagos noziegumos apsūdzētajam Vladimiram Putinam, ir vairāk gatavs atteikties no piedalīšanās lielākajās sacensībās nekā nosodīt Krievijas izvērsto karu Ukrainā.

26 gadus vecais Rilovs, visticamāk, netiks pielaists 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, jo viņš paudis atbalstu Krievijas diktatoram Putinam. 

Mēneša sākumā Starptautiskā peldēšanas federācija (WA) noteica kritērijus, lai agresorvalstu – Krievijas un Baltkrievijas sportisti varētu atgriezties starptautiskajās sacensībās kā neitrāli atlēti, taču ar stingriem ierobežojumiem. Katrās sacensībās drīkst piedalīties tikai viens sportists, un katra sportista iespējas startēt tiek vērtētas atsevišķi.

Viens nosacījums paredz, ka peldētājs nekādā gadījumā nedrīkst atbalstīt militārās aktivitātes Ukrainā un nedrīkst būt saistīts ar Krievijas militārajiem vai drošības spēkiem. Agresorvalstu sportisti nevar piedalīties komandu sacensībās, viņiem aizliegts nēsāt valsts simboliku, kā arī kontaktēties ar medijiem.

Lai arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) vēl nav izlēmusi, vai un kā Olimpiādes spēlēs drīkstēs piedalīties Krievijas un Baltkrievijas sportisti, izskatās, ka Rilovs nepiedalīsies jebkurā gadījumā. Viņš negrasās parakstīt deklarāciju par kara nosodījumu.

"Es varu runāt tikai par sevi. Ja man būtu jāparaksta šāda politiska deklarācija, es atteiktos to darīt. Parakstot es skaidri pateiktu, ka mana valsts ir slikta. Es nevēlos pieņemt šos noteikumus," Rilovs citēts Krievijas medijos. 

"Viņu nekaunība pret mums turpina pieaugt. Domāju, ka mums vajadzētu atgriezties starptautiskajā arēnā tikai tad, kad tiks atjaunotas visas mūsu tiesības, pretējā gadījumā mēs riskējam visu mūžu palikt neitrāli sportisti," pauda 26 gadus vecais Rilovs, kurš savas karjeras laikā ieguvis četras olimpiskās medaļas. 

Rilovs Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zeltu 100 un 200 metru peldējumā uz muguras, kā arī viņš kopā ar Krievijas izlasi ieguva sudrabu 4x200 m stafetē.

Pasaules čempionātā viņš izcīnījis astoņas medaļas, no kurām divas ir zelta 200 metru peldējumā uz muguras.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu