Video Hokejists Zadorovs: Saprotu, ka pēc šīs intervijas Krievijā vairs nevarēšu atgriezties (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ņikita Zadorovs
Ņikita Zadorovs Foto: TVNET

Krievijas hokeja aizsargs Ņikita Zadorovs, kurš ilgus gadus spēlējis hokeju Ziemeļamerikā, intervijā pazīstamajam žurnālistam un blogerim Jurijam Dudjam atklājis, ka ir pret Krievijas karu Ukrainā un neatbalsta valsts vadību, tostarp smagos noziegumos apsūdzēto Vladimiru Putinu. Viņš apzinās, ka Krievijā vairs nevarēs atgriezties.

Maskavā dzimušais Zadorovs uz Ziemeļameriku pārcēlās, vēl nesasniedzis 18 gadu vecumu. Ar viņu kopā uz Ameriku devās arī māte, kas tur rūpējās par dēlu. Nu jau daudzus gadus abu attiecības ir vēsas, jo nesakrīt arī politiskie uzskati. 

28 gadus vecais Zadorovs nosoda Krievijas karu Ukrainā un ir viens no retajiem Krievijas sportistiem, kas par to runā atklāti. Viņš neatbalsta Kremļa un Putina politisko kursu. 

Atklātā intervijā Dudjam, kas ir divas stundas gara un publicēta blogera "YouTube" kanālā, Zadorovs stāsta par savu dzīvi, saviem politiskajiem uzskatiem, Krievijas hokeja zvaigžņu izveidoto "Telegram" čatu neilgi pēc 2022. gada 24. februāra, kad Krievijas armija iebruka Ukrainā, propagandas ietekmi un daudzām citām lietām. 

Intervijas beigās Zadorovs piekrīt Dudja teiktajam, ka pēc viņa izteikumiem, kas nav glaimojoši Krievijas elitei un lielai daļai Krievijas sabiedrības, viņa ceļš atpakaļ uz Krieviju tuvākajā laikā vairs nav iespējams. Pēc pāris gadiem hokeja aizsargs cer iegūt ASV pilsonību.  

"Uzskatu, ka tās lietas, par kurām es runāju, iemācīs vai atvērs mūsu jaunajai paaudzei acis," viņš sacīja. "Es ceru, ka tā būs. Ceru arī, ka jaunieši nebaidīsies izteikties, un, manuprāt, tas ir vienīgais demokrātiskais ceļš Krievijā - cilvēkiem nevajadzētu baidīties izteikties. Saprotu, ka Krievijā to ir ļoti grūti izdarīt, jo viss tiek kontrolēts. Bet tiem, kuri ir okeāna otrā krastā un mīl savu valsti, tas jādara. Ja es par to nerunāšu, tad kurš par to runās..."

Zadorovs pieļauj, ka Krievijā varētu vairs arī nekad vairs neatgriezties. Taču cer, ka tā nenotiks. Cer, ka pēc kāda laika nomainīsies vara un Krievija būs demokrātiska valsts. Tāpat viņš neizslēdz iespēju, ka pēc hokejista karjeras beigām aiz mīlestības pret savu valsti viņš varētu iet politikā, lai lietas mainītu uz labo pusi. 

"Priekš manis tas ir interesanti. Mācīšos. Man ir tikai 28 gadi. Daudz ko vēl nezinu, daudz man vēl jāmācās," teica Zadorovs. 

Zadorovs arī atklāja, ka kara sākumā Krievijas hokeja zvaigznes "Telegram" lietotnē izveidojuši čatu, kurā bijuši gatavi paust savu nostāju. Tērzētavu izveidojis vārtsargs Sergejs Bobrovskis

"Viņš teica: "Puiši, mums jāturas kopā. Šobrīd ir grūts laiks, smaga situācija. Kaut kas ir jādara." Mēs sākām piedāvāt dažādas lietas. Šķiet, es ierosināju nākt klajā ar paziņojumu no Krievijas hokejistu puses. Visi sekojām līdzi situācijai [Krievijas pilna mēroga iebrukumam Ukrainā]. Neviens īsti nesaprata, kādā pasaulē tajā brīdī atrodas Krievijas tauta, tajā skaitā Krievijas hokejisti, kas spēlē NHL. Sākās diskusija par to, kādam vajadzētu būt paziņojumam... Taču čatā esošie sadalījās divās nometnēs," pastāstīja Zadorovs. 

Pāris dienas pēc kara sākuma Zadorovs savā "Instagram" kontā ievietoja attēlu, kur uz melna fona ar sarkaniem burtiem bija rakstīts "No War" (Nē karam!).

Zadorovs uzsver, ka viņam nav pretenziju pret Krievijas valsti, bet gan to, kā valsts tiek vadīta un kāds ir politiskās elites virziens. 

NHL Zadorovs pārstāvējis Bufalo "Sabres", Kolorādo "Avalanche", Čikāgas "Blackhawks" un Kalgari "Flames", kurā spēlēs arī nākamsezon. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu