Biatlona dīva Doroteja Vīrere nopietni domā par karjeras beigšanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Doroteja Vīrere
Doroteja Vīrere Foto: AFP/SCANPIX

Četrkārtējā pasaules čempione biatlonā Doroteja Vīrere pēdējos gados vairākas reizes devusi mājienus, ka apsver domu beigt savu karjeru. 33 gadus vecā itāliete gaidāmajā sezonā pavisam noteikti vēl startēs, taču tā viņai varētu būt pēdējā sezona. Pēc tam izlems, vai piedalīsies Ziemas olimpiskajās spēlēs Milānā, kad viņai būs jau 35 gadi.

Vīrere, kura piedalīsies savā 15. Pasaules kausa izcīņas sezonā, intervijā laikrakstam "La Stampa" sacīja, ka gaidāmā sezona viņai būs ļoti svarīga. Ja viss ievirzīsies pozitīvā gultnē, viņa varētu turpināt karjeru līdz 2026. gada ziemas olimpiskajām spēlēm, taču pastāv arī iespēja, ka karjeru beigs nākamā gada martā.

"Šī sezona man būs krustceles. Vai nu es pabeigšu karjeru 2024. gadā, vai turpināšu līdz 2026. gadam. Nebūtu prātīgi apstāties sezonā pirms mājas olimpiskajām spēlēm," atzina Vīrere.

Vīrere, kura nāk no Brunekas Itālijas ziemeļos, bez dzimtās valodas brīvi pārvalda arī vācu, jo uzauga tikai 30 km attālumā no Austrijas robežas.

Turpināt karjeru Vīreri mudina olimpiskās spēles, jo viņa tajās ir izcīnījusi trīs medaļas, tomēr ne zelta.

Pēc 2023. gada sezonas savu sporta karjeru noslēdza vairākas augstākās klases biatlonistes. Esot karjeras virsotnē, punktu profesionālajam sportam pielika vāciete Denīze Hermane, kura 2022. gadā kļuva par olimpisko čempioni. Tāpat no lielā sporta atvadījās norvēģiete Marte Olsbu-Reiselanne, kas ir viena no titulētākajām biatlonistēm.

Pasaules čempionātos Vīrere karjeras laikā ieguvis 12 medaļas. Viņas īpašumā ir arī trīs olimpiskās bronzas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu