Skujiņam Eiropas čempionātā cīņa par augstāku vietu beidzās pēc kritiena grupā

Papildināts
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sportists Toms Skujiņš
Latvijas sportists Toms Skujiņš Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS

Latvijas riteņbraucējam Tomam Skujiņam Eiropas čempionāta grupas braucienā cīņa par augstāku vietu beidzās pēc kritiena, kas sadalīja peletonu, sarunā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju (LRF) stāstīja Skujiņš.

Skujiņš svētdien Nīderlandē Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā izcīnīja 13.vietu grupas braucienā, Mārtiņš Pluto finišēja 60.pozīcijā, kamēr par čempionu tika kronēts francūzis Kristofs Laports.

Skujiņš stāstīja, ka vienā no kritieniem arī pašam nācies attapties uz zemes, taču pašsajūta sacensību laikā bijusi laba.

"Nepaveicās, jo pēdējos divos apļos kritiens sadalīja grupu un es paliku aizmugurē. Bija pietiekoši daudz braucēju ar saviem komandas biedriem priekšā un nebija īsti, kas strādā, izņemot pāris britus un itāļus. Zināju, ka priekšā viņi varēs pietiekami labi sastrādāties, lai aizbrauktu līdz finišam," stāstīja Skujiņš.

Grupas braucienā riteņbraucēji veica nepilnus 200 kilometrus, distances otrajā pusē mērojot sešus apļus un katrā no tiem pārvarot mākslīgi veidoto pauguru ar nelielu bruģa sektoru, tajā skaitā arī finišā.

"Pirmajā aplī galvenais bija būt priekšā, jo nevarēja zināt, kāda kurai izlasei ir taktika. Ja komandā ir astoņi braucēji un visi nostājas pašā priekšā, tad viņi var grupu diezgan ātri sadalīt. Savu lomu spēlēja arī vējš, ne tikai mazie pauguri," atzīmēja Skujiņš.

Turpmākajos divos apļos Skujiņš braucis grupas aizmugurē, lai pataupītu spēkus finišam, bet divus apļus pirms finiša mēģinājums doties atrāvienā cieta fiasko, jo daudzskaitlīgās izlases vēl turējušās kopā. "Divas minūtes vēlāk bija kritiens un ar to arī pasākums beidzās," atzina Skujiņš.

Šogad Skujiņš izcīnīja astoto vietu pasaules čempionāta grupas braucienā, kāpa uz goda pjedestāla "Giro d'Italia" posmos, kā arī demonstrēja augstvērtīgu sniegumu citās sacensībās.

"Šī sezona man bijusi labākā karjerā, to apliecina arī vieta rangā. Prieks, ka fiziskā forma nav nokritusies," teica Skujiņš, kuram šajā sezonā vēl ir priekšā dažas sacensības.

Skujiņš par 13.vietu pievienoja vēl 30 UCI ranga punktus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu