Jaks turpina būt rezultatīvs Čehijas ekstralīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Jānis Jaks
Latvijas hokejists Jānis Jaks Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Jānis Jaks svētdien atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm Čehijas ekstralīgas mačā, viņa un Kristapa Zīles pārstāvētajai Litvīnovas "Verva" komandai izcīnot uzvaru.

"Verva" mājās ar rezultātu 4:1 (3:0, 1:1, 0:0) guva virsroku pār Liberecas "Bīlī Tygrži".

Jaks asistēja komandas otrajos un ceturtajos vārtos, 20 minūtēs un 23 sekundēs atzīmējoties ar trīs metieniem pa vārtiem, vienu bloķētu metienu un neitrālu lietderības koeficientu. Zīle uz ledus pavadīja 19 minūtes un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Čehijas ekstralīgā šosezon spēlē pieci latvieši un Jaks joprojām ir vienīgais, kurš pirmajās četrās spēlēs ticis pie kāda punkta, kopā iekrājot četras rezultatīvas piespēles.

Vēl svētdien Vītkovices "Ridera" ar uzbrucēju Robertu Bukartu sastāvā viesos ar 3:4 (0:1, 1:0, 2:2, 0:1) papildlaikā zaudēja Trsinecas "Ocelārži".

Tāpat izbraukumā pagarinājumā zaudēja aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield", kas ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:0, 0:1) atzina Česke Budejovices "Motor" pārākumu.

Savukārt uzbrucējs Eduards Tralmaks un Kladno "Rytīrži" mājās ar 1:7 (0:2, 0:3, 1:2) kapitulēja Prāgas "Sparta" hokejistiem.

Pēc četrām spēlēm Litvīnovas komanda ar deviņiem punktiem ir trešā, Hradeckrālovas vienība ar astoņiem punktiem - ceturtā, Vītkovices hokejisti ar pieciem punktiem ir desmitie, bet Kladno klubs ar diviem punktiem ir priekšpēdējā, 13.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu