Video Sacensībās Indijā sportisti masveidā bēg no dopinga kontrolieriem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vieglatlētikas sacensībās Indijā, Deli, negaidīti ieradusies dopinga kontrole, kas daudziem sportistiem bija liels pārsteigums, un stadionā izcēlies jūtams haoss.

Izdevums "Indian Express" vēsta, ka, vietējiem dopinga kontrolieriem ierodoties stadionā, liela daļa sportistu bijuši pārsteigti un tūdaļ laidušies lapās. Piemēram, 100 metru sprinta finālā uz starta līnijas palicis tikai viens dalībnieks.

Savukārt šķēršļu skrējiena uzvarētāja pēc finiša taisnā ceļā devusies uz stadiona izeju, lai izvairītos no dopinga pārbaudēm. Daudzi sportisti neesot ieradušies uz medaļu pasniegšanas ceremonijām.

Tiek ziņots, ka dopinga kontrolieri uz sacensībām ieradušies lielā skaitā, jo iepriekšējā dienā parādījies video, kurā uz ģērbtuves grīdas redzama kaudze šļirču. Klīst runas, ka tās saturējušas EPO, kas ir aizliegto vielu sarakstā.

"Vairākos finālos mums bija astoņi dalībnieki, bet ieradās tikai trīs četri. Diemžēl tāda ir situācija. Junioru sacensībās kāda meitene turpināja skriet pēc šķēršļu skrējiena finiša līnijas šķērsošanas. Dopinga inspektoram nācās viņai dzīties pakaļ," norādīja viens no treneriem.

Vīriešu sprinta sacensību finālā piedalījās tikai Lalits Kumars. Viņam tika teikts, ka citus sportistus piemeklējuši krampji vai muskuļu sastiepumi.

"Mūsu uzdevums ir izglītot sportistus un trenerus, taču mēs nevaram regulāri uzraudzīt to, ko viņi dara treniņos vai mums aiz muguras. Dopings ir milzīgs drauds vieglatlētikā, mēs esam stingri pret to," sacīja Deli Vieglatlētikas asociācijas vadītājs Sunijs Džošua.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu