Lilards vērienīga darījuma rezultātā pārceļas uz "Bucks"

CopyDraugiem X Whatsapp
Damjens Lilards
Damjens Lilards Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Milvoki "Bucks" trīs komandu darījumā tikusi pie ilggadējā Portlendas "Trail Blazers" līdera Damjena Lilarda, vēsta līga.

"Trail Blazers" un "Bucks" darījumā iesaistījās arī Fīniksas "Suns".

Pēc darījuma "Bucks" tika pie 33 gadus vecā Lilarda, "Trail Blazers" no Milvoki komandas saņēma Drū Holideju, Deandri Eitonu un Tumani Kamaru, kā arī 2029. gada pirmās kārtas drafta izvēli un iespēja mainīt pirmās kārtas izvēles ar "Bucks" komandu 2028. un 2030. gadā.

Tikmēr "Suns" pēc darījuma tika pie Portlendas centra Jusufa Nurkiča, uzbrucēja Nasira Litla un aizsarga Kiona Džonsona, kā arī "Bucks" aizsarga Greisona Allena.

"Trail Blazers" izvēlējās Lilardu 2012. gada draftā ar sesto numuru un visu savu līdzšinējo karjeru viņš pavadījis Portlendas vienībā. Jūlijā septiņkārtējais NBA "All Star" dalībnieks pieprasīja maiņu.

Lilards "Trail Blazers" sastāvā aizvadījis 11 sezonas, no kurām pēc kārtas astoņās izdevies iekļūt izslēgšanas turnīrā, taču pēdējos divos gados Portlendas basketbolisti sezonu noslēguši pēc regulārā čempionāta.

Iepriekšējā sezonā Lilards 58 mačos vidēji guva 32,2 punktus un atdeva 7,3 rezultatīvas piespēles.

Kopumā karjeras laikā 769 regulārā čempionāta spēlēs Lilards vidēji guvis 25,2 punktus, atdevis 6,7 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 4,3 bumbas zem groziem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu