Lācis un Raimo sezonas laikā varēs pievienoties Latvijas 3x3 basketbola izlasei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolisti Francis Lācis un Zigmārs Raimo
Latvijas basketbolisti Francis Lācis un Zigmārs Raimo Foto: Ieva Strēlniece/Rīgas Zeļļi (Facebook)

Jaunizveidotā basketbola kluba "Rīgas Zeļļi" spēlētāji Francis Lācis un Zigmārs Raimo, kuri šovasar palīdzēja Latvijas 3x3 basketbola izlasei Eiropas kausā izcīnīt bronzu, sezonas laikā, ja būs nepieciešamība, varēs pievienoties arī Latvijas 3x3 basketbola valstsvienībai, preses konferencē teica komandas prezidents Edgars Buļs.

"Rīgas Zeļļi" debitēs Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) sestdien, 30.septembrī, kad "Arēnā Rīga" uzņems Igaunijas komandu "Keila". Nedēļas nogalē paredzēts arī 3x3 basketbola "Challenger" turnīrs Rumānijas pilsētā Splitā, kurā "Kandava"/"Turība" vienības rindās vajadzēja startēt arī Raimo un Lācim, taču abi basketbolisti dosies laukumā LIBL spēlē.

"Kad bija pārbaudes spēles, protams, mums nebija problēmu palaist spēlētājus. Šoreiz mums ir pirmais vēsturiskais kluba sezonas atklāšanas mačs "Arēnā Rīga". Patiesībā ar spēlētājiem pat nebija nekādas diskusijas par to, jo viņi saprot, cik tas ir svarīgi klubam. Nav jēgas būt "zellim", ja šajā brīdī neesi kopā ar komandu," norādīja Buļs.

"Visdrīzāk Francis un Zigmārs diez vai aizbrauks uz Olimpiādi pieci pret pieci basketbolā, bet, ja viņi var tikt uz Parīzes olimpiskajām spēlēm 3x3 basketbolā, tad mums ir jārespektē šie mērķi un jāpalīdz tos sasniegt," viņš turpināja.

Savukārt "Rīgas Zeļļi" ģenerālmenedžeris Artūrs Šēnhofs norādīja, ka sezonas laikā Lācis un Raimo varēs piedalīties tikai valstsvienības mačos, ja viņi tiks iekļauti Latvijas 3x3 izlases sastāvā.

Komandas galvenais treneris Juris Umbraško izcēla, ka jau septembra sākumā izdevies visu sakārtot tā, lai abi spēlētāji varētu piedalīties Eiropas kausā 3x3 basketbolā, kurā tika izcīnītas bronzas godalgas.

"Rīgas Zeļļi" sezonas laikā komanda spēlēs arī Latvijas kausa izcīņā un Latvijas Basketbola līgā (LBL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu