Mākslīgais intelekts "nošauj" Norvēģijas futbola zvaigzni Holannu (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ērlings Holanns
Ērlings Holanns Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas laikraksts VG pirmdien savā mājaslapā publicēja nelielu ziņu, vēstot, ka nošauts Mančestras "City" un Norvēģijas izlases uzbrucējs Ērlings Holanns. Tā gan bija mākslīgā intelekta pieļauta kļūda, kas nepareizi interpretēja tekstu.

"Fotogrāfs Deivids Jarovs fotosesijā uzņēma unikālas bildes ar futbolistu Ērlingu Holannu (23), kurš tika nošauts miljardiera Ārna Fredlija īpašumā Lisakerā," vēstīja VG vietne.

Tas bija īss kopsavilkums garākam mākslīgā intelekta veidotam rakstam, taču mākslīgais intelekts tulkošanas laikā pieļāva būtisku kļūdu.

Holanns netika nošauts, bet gan fotografēts. VG izmantoja "ChatGPT", kas acīmredzot balstījās uz angļu vārdu shot, kas nozīmē gan šaušanu, gan fotografēšanu.

VG gan ātri problēmu atrisināja, un sporta redakcijas vadītājs Frods Buaness par pieļauto kļūdu atvainojās. "Man ir jāatvainojas Ērlingam Holannam. Holanns gandrīz katru nedēļu Anglijā sašauj gabalos pretinieka aizsardzību, mūsu nolūks nebija viņu nogalināt," intervijā vietnei "Medier24" sacīja Buaness.

Pēc Buanesa teiktā, VG žurnālisti vienmēr pārbauda mākslīgā intelekta (AI) paveikto, taču šajā gadījumā tas netika izdarīts pietiekami rūpīgi. "Tas pierāda, ka cilvēkiem vienmēr jāuzmanās ar robotiem," pauda Buaness.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu