Jaunais futbola stadions varētu tapt Lucavsalā vai Ziepniekkalnā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko
Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) investora atbalstu potenciāli būvējamajam futbola stadionam tiek apsvērta vieta Lucavsalā un Ziepniekkalnā, Rīgā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atklāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.

Viņš pastāstīja, ka līdz šim LFF izdarīja savu mājasdarbu un Latvijā satikās ar AAE uzņēmēju Muhamedu Ali Alabaru, viņam demonstrējot vietas, kur potenciāli varētu atrasties jaunais nacionālais futbola stadions. To varētu būvēt kaut kur Ziepniekkalna centrā vai Lucavsalā. Tāpat netiek atmesta doma par iespēju minētajam mērķim pārbūvēt Skonto stadionu.

Ļašenko skaidroja, ka LFF ir jāizstrādā priekšlikuma koncepcija, savukārt AAE investors došot ziņu, kā viņš redz projekta attīstību un vietu stadionam. Ali Alabars esot pozitīvi noskaņots, un viņam ir svarīgi rast veiksmīgu biznesa modeli, lai izšķirtos par finansējuma ieguldīšanu stadiona būvniecībā Latvijā. "Tur jābūt kustībai, ne tikai futbolam, bet arī, piemēram, koncertiem," norādīja LFF prezidents.

LFF sarunās ar AAE investoru raugās kopumā uz visas Baltijas valstu pieredzi - gan Igaunijā, gan Lietuvā ir stadioni ar 15 000 vietu ietilpību. "Mēs domājam, ka mums vajag vismaz 15 000 vietu, bet, ja gribam te ne tikai furbolu, bet arī, piemēram, Bejonces koncertu, tad vajag vismaz 20 000 vietas," pauda Ļašenko.

Pagaidām neesot skaidrs, kādas varētu būt šāda projekta izmaksas, taču, ja tas tiktu īstenots, tajā obligāti ieguldītos arī UEFA, FIFA un LFF, kā arī varētu būt iespējama palīdzība no valsts un Rīgas pašvaldības.

Ļašenko cer, ka lielāka skaidrība par stadiona iespējamo būvniecību varētu būt tuvāko divu mēnešu laikā.

Kā ziņots, LFF nacionālo stadionu plāno būvēt ar AAE investora atbalstu. LFF vadība kopā ar potenciālo investoru no AAE septembrī Rīgas domē tikās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Vilni Ķirsi (JV) un pēc tam Finanšu ministrijā ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV), lai pārrunātu iespējas Rīgā attīstīt sporta infrastruktūru.

AAE uzņēmēja Muhameda Ali Alabara nodoms ir liela sporta stadiona un futbola laukuma izbūve, lai tajā varētu organizēt plaša mēroga starptautiskas sporta sacensības un kultūras pasākumus. Tikšanās mērķis bija saņemt Rīgas domes vadības atbalstu šāda stadiona izveidošanai un apstiprinājumu, ka pilsēta joprojām ir gatava sadarboties un atbalstīt projekta realizāciju. Tāpat, tikšanās Finanšu ministrijā bija ar mērķi, lai ministru iepazīstinātu ar potenciālo investoru, kuram ir interese attīstīt valsts nozīmes objektu.

Kā inormē LFF, Muhameds Ali Alabars ir vairāk zināms kā "Emaar Properties" dibinātājs, kura viens no zināmākajiem projektiem ir pasaulē augstākā celtne Halīfa tornis ("Burj Khalifa"). Ar sešiem biznesa segmentiem un 60 aktīviem uzņēmumiem "Emaar" koncerns ir pārstāvēts 36 tirgos Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā, Āzijā, Eiropā un Ziemeļamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu