Jānis Gailītis – par "VEF Rīga" sastāvu, klejotāju Timmu, mazo Blūmu un darbarūķi Banki

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis Foto: Edijs Pālens/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

38 gadus vecais Jānis Gailītis teju pusi savas dzīves strādājis basketbola klubā "VEF Rīga", kurā viņš vispirms bija spēlētājs, vēlāk kļuva par treneri, bet nu jau vairākus gadus ir komandas galvenais treneris. Pirms jaunās klubu sezonas TVNET aicināja treneri uz sarunu par "VEF Rīga" sastāva komplektāciju, klejotāju Jāni Timmu, Jāņa Blūma dēla Roberta potenciālu, kā arī Latvijas izlases stūrmani Luku Banki, kuram ir darba filozofija, kāda latviešu treneriem nav raksturīga.

TVNET: "VEF Rīga" komandai šosezon ir iespēja kļūt par titulētāko basketbola klubu Latvijā, izcīnot 11. čempiona titulu un apsteidzot BK "Ventspils". Cik liels tas ir dzinulis?

Protams, ka tas ir dzinulis. Kad mēs sākām darbu 2007. gadā, "Ventspilij" bija nopietns komplekts ar tituliem. Tolaik šķita, ka tā diena nepienāks, ka mēs varēsim viņus pārspēt. Nav runa tik daudz par "Ventspili", bet par būšanu pirmajiem. Tas ir nozīmīgi.

TVNET: Kā tu raugies uz konkurenci šosezon? Klāt nākusi jauna komanda "Rīgas Zeļļi".

Grūti pateikt, vai konkurence ir augusi, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu. Visticamāk, daži klubi vēl nav izlikuši visas kārtis. Viņiem arī nav iemesla tērēties, ja nespēlē Eiropas līmeņa sacensībās. Kad sezona ir sākusies, spēlētājiem parādās traumas, sastāvam nepieciešama piešprice. Tas pat ir ļoti loģisks solis. Mēs zinām, ka ir tādas organizācijas kā "Liepāja", kas vienmēr ar jebkādu materiālu izveidos konkurētspējīgu sastāvu. Dievs, dod viņiem veselību. "Ventspils" ir komanda, kurai ir raksturīgs cīņasspars. "Ogre" turas uz veco kodolu, kas ļoti labi performē jau sezonas sākumā, jo tā ir iespēlēta komanda. Grūti pateikt, kā ies "Rīgas Zeļļiem". Cik esmu dzirdējis, sezonas otrajā daļā viņiem varētu būt piešprices. Bēdīgākais, ka – ja nauda nosaka līmeni, tas ir slikts kompliments tādai organizācijai kā mums. Uzskatu, ka nauda ir tikai maza daļa no tā. Domāju, ka nosacīta čempiona titula nopirkšana – sezonas laikā piesaistot pāris jaunus spēlētājus –, visticamāk, tai nevajadzētu būt tēmai, par kuru runāt.

TVNET: Cik lielu piešprici jūs esat ieplānojuši sezonas gaitā? Preses konferencē izteicies, ka šobrīd ir bažas par saspēles vadītāja pozīciju.

Scenāriji var būt dažādi. Futbolā ir savādāk. Tur, tiekot Eirokausos nākamajā kārtā, kļūsti bagātāks. Basketbolā ar organizatoru prēmijām labākajā gadījumā nosedzam ceļošanu. Mums šosezon Čempionu līgā būs jādodas uz Tenerifi, kas komandai ir ļoti dārgs ceļojums. Sezonas laikā mēdz būt traumas, uz kurām ir jābūt gataviem reaģēt. Mūs ļoti ierobežo ārzemnieku limits, tāpēc šodien nevaram veikt nekādas kustības – vienīgi ar latviešu spēlētājiem. Līdz ar to esam atkarīgi no tā, kā latviešiem ies ārzemju klubos. Kopumā strādājam ar budžetu [šosezon 1,7 miljoni eiro – aut.], kas ir reāls – netērējam vairāk, netērējam mazāk.

TVNET: Varbūt vari atklāt, ar kuriem Latvijas basketbolistiem runājāt, bet nesanāca vienoties?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu