Daugavietis: IPC lēmums par Krievijas paralimpiešiem ir nepieņemams

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis
Saeimas Izglītības, zinātnes un kultūras komisijas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis Foto: Zane Bitere/LETA

Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) lēmums agresorvalsti Krieviju pielaist Parīzes paralimpiskajām spēlēm ir pilnībā nepieņemams, aģentūrai LETA uzsvēra Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV).

Vaicāts, vai Latvija šādā situācijā piedalītos paralimpiskajās spēlēs Parīzē, Daugavietis sacīja, ka viņam personīgi ir grūti iedomāties, ka Latvijas pārstāvji varētu spēlēt līdzās pārstāvjiem no valsts, kas Ukrainā nogalina nevainīgus cilvēkus.

Sporta apakškomisijas vadītājs skaidroja, ka jautājums par to, vai Latvijai atteikties no dalības tiks skatīs saziņā ar Latvijas Paralimpisko komiteju (LPK), kā arī kolēģiem valdībā un Saeimā. Politiķis pozitīvi novērtēja, ka LPK savā viedoklī vienmēr ieņēmuši valstisku stāju.

Latvijai ir ļoti stingra pozīcija par atbalstu Ukrainai, tāpēc ļoti svarīgi, ko šajā jautājums teiks Ukrainas sporta jomas vadība, atzīmēja Daugavietis. Politiķis norādīja, ka provizoriski pēc divām nedēļām gaidāms arī Starptautiskās olimpiskās komitejas lēmums šajā pašā jautājumiem attiecībā uz olimpiskajām spēlēm Parīzē, tāpēc, iespējams, Latvijas pozīcija tiks formulēta pēc tam.

Kā ziņots, IPC piektdien savā kongresā Bahreinā balsoja pret Krievijas sportistu nepielaišanu Parīzes paralimpiskajās spēlēs.

Kaut arī Krievija jau ilgāk nekā pusotru gadu karo Ukrainā, 74 IPC dalībvalstis nobalsoja par Krievijas sportistu dalību spēlēs, 65 balsoja pret, un 13 valstis atturējās.

Piektdien notiks vēl otrs balsojums, kurā izšķirsies, vai krievi Parīzē drīkstēs sacensties ar savu nacionālo simboliku, vai kā neitrālie sportisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu