Kenijas skrējēja pēc triumfa Rīgā plāno startēt Ņujorkas maratonā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pasaules čempionāts skriešanā jūdzes elites distance sievietēm.
Pasaules čempionāts skriešanā jūdzes elites distance sievietēm. Foto: Evija Trifanova/LETA

Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira pēc uzvaras pasaules čempionātā pusmaratonā Rīgā savās nākamajās sacensībās centīsies aizstāvēt Ņujorkas maratona čempiones titulu, teica sportiste.

Jau ziņots, ka svētdien Rīgā pasaules čempionātā skriešanā pusmaratonā sievietēm un vīriešiem pirmo trijnieku aizņēma Kenijas garo distanču skrējēji.

"Sākumā nebiju pārliecināta, vai vispār būšu šeit gatava startēt, taču ticēju saviem spēkiem. Nākamais mērķis ir startēt Ņujorkas maratonā, kur centīšos aizstāvēt savu pērn izcīnīto titulu," teica Jepčirčira.

Tikmēr otrās vietas ieguvēja Margareta Čelimo Kipkemboi atklāja, ka šodien viņai bijis daudz enerģijas, savukārt trešo pozīciju guvusī Ketrīne Reline Amanangole atzina, ka sacensības bija ļoti grūtas.

Vīriešu skrējienā uzvarējušais Sabastians Kimaru Save atklāja, ka, tuvojoties finiša līnijai, vēlējās apsveikt savu tobrīd līderpozīcijā esošo komandas biedru Danielu Simiu Ebenjo. Beigās Save viņu apsteidza un izcīnīja uzvaru.

"Kad viņu panāca, redzēju, ka viņš nekāpina tempu, savukārt man tam pietika spēku. Vienmēr pēdējā kilometrā esmu pārliecināts par saviem spēkiem," atzina Save.

Ebenjo savukārt atklāja, ka labāku sniegumu liedza parādīt apavi, kas šoreiz bijuši krietni par mazu. "Sacensības bija lieliskas un šis ir tikai sākums manam ceļam. Zinu, ka ar pareizajiem apaviem varu skriet ātrāk," teica Ebenjo.

Trešajā pozīcijā finišējušais Samvels Njamajs Mailu teica, ka trase bija viņam parocīga, jo viņš trenējas dažādos apstākļos. Viņaprāt, skrējiens nebija grūts un tajā nebija nepatīkamu pārsteigumu.

Svētdien Rīgā tika noskaidroti arī pasaules čempioni jūdzes un piecu kilometru skrējienos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu