Latvijas basketbolisti Spānijā – Pasečņikam un Kurucam uzvara, Šteinbergam zaudējums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks svētdien guva deviņus punktus "Palencia" zaudējumā izbraukumā Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, bet Mārcis Šteinbergs guva piecus punktus Manrezas "Baxi" panākumā Lugo.

"Palencia" viesos ar 74:87 (21:20, 19:23, 23:21, 11:23) piekāpās Andoras "Morabanc".

Pasečņiks 23 minūtēs un 29 sekundēs laukumā realizēja trīs no pieciem divpunktu un trīs no septiņiem soda metieniem, bet netrāpīja abus tālmetienus. Viņa kontā arī sešas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, trīs personiskās piezīmes un septiņas pretiniekiem izprovocētas piezīmes, kā arī +/- rādītājs -17 un efektivitātes koeficients 13.

Viesiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Vitors Benites, bet Andoras komandā 14 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles sakrāja Merkels Stārkss.

"Baxi" Lugo pagarinājumā ar 89:85 (28:18, 21:25, 10:21, 18:13, 12:8) pieveica Lugo "Rio Breogan".

Šteinbergs laukumā pavadītajās 19 minūtēs un 55 sekundēs realizēja vienu no trim divpunktu un vienu no trim tālmetieniem. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, pārķerta bumba, trīs personiskās piezīmes un viena pretiniekam izprovocēta piezīme, kā arī +/- rādītājs +2 un efektivitātes koeficients pieci.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Daniels Peress, bet mājiniekiem 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Sergi Kintela.

Sestdien Rodions Kurucs ar pieciem punktiem palīdzēja Mursijas UCAM izcīnīt trešo panākumu trīs aizvadītajos mačos, savā laukumā ar 80:68 (19:17, 10:20, 26:20, 25:11) pārspējot Tenerifes "Lenovo".

Kurucs, spēlējot 19 minūtes, meta grozā divus no trijiem divu punktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, kā arī pārtvēra divas piespēles, pieļāva divas kļūdas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, sakrāja piecas piezīmes, izprovocēja divus sodus, sakrāja +/- rādītāju +7 un efektivitātes koeficientu nulle.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Simons Birganders, kamēr Tenerifes komandā Eldžins Kuks izcēlās ar 14 punktiem.

Kuruca pārstāvētā Murcijas UCAM sezonu sākusi ar trim uzvarām, Manrezas "Baxi" ir viena uzvara, bet "Palencia" cietusi trīs zaudējumus.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu