Divas sezonas izlaidušais Saters noslēdz hokejista karjeru

CopyDraugiem X Whatsapp
Brendons Saters
Brendons Saters Foto: AP/Scanpix

Kanādiešu uzbrucējs Brendons Saters, kurš izlaida iepriekšējās divas Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas, paziņojis par spēlētāja karjeras beigām.

Covid-19 izraisīto komplikāciju dēļ 34 gadus vecais uzbrucējs nebija spēlējis kopš 2020./2021. gada sezonas, bet šovasar noslēdza pārbaudes līgumu ar Edmontonas "Oilers" vienību.

Pēc pārbaudes līguma beigām ar "Oilers" 13 sezonas NHL aizvadījušais Saters svētdien paziņoja, ka liek punktu hokejista karjerai.

"Esmu pateicīgs "Oilers" organizācijai par man doto iespēju šo divu nedēļu garumā," svētdien sacīja Saters. "Lai spēlētu NHL, ir jābūt 100% veselam. Lai gan mana veselība turpina uzlaboties, ņemot to vērā un manas ģimenes intereses, es noslēdzu hokejista karjeru."

Sateru 2007. gada NHL jauno spēlētāju draftā ar kopējo 11. numuru izvēlējās Karolīnas "Hurricanes", kuras rindās viņš pavadīja nākamās četras sezonas. Vēl trīs sezonas uzbrucējs spēlēja Pitsburgas "Penguins" rindās un sešas - Vankūveras "Canucks".

Karjeras laikā Saters NHL regulārajā čempionātā laukumā devās 770 spēlēs, kurās tika pie 289 (152+137) punktiem, bet Stenlija kausa izcīņā aizvadīja 50 mačus, sakrājot 18 (9+9) punktus.

Ar Kanādas junioru izlasi Saters 2007. gadā kļuva par pasaules U-20 čempionu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu