Ļebedevs iekļauts 2024. gada spīdveja "Grand Prix" sacensību dalībnieku vidū

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andžejs Ļebedevs
Andžejs Ļebedevs Foto: FIMSpeedwayGP

Latvijas sportists Andžejs Ļebedevs iekļauts 2024. gada pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" 15 sacensību dalībnieku vidū, otrdien ziņo sacensību organizatori.

15 sportisti pārstāvēs deviņas valstis, sezonas pastāvīgo dalībnieku vidū debitējot Latvijas, Vācijas un Čehijas spīdvejistiem.

Piecu īpašo ielūgumu saņēmēju vidū ir britu braucēji Dens Bjūlijs un trīskārtējais pasaules čempions Tajs Vofindens, kā arī trīs debitanti - Ļebedevs, vācietis Kajs Hukenbeks, kurš ir kļuvis par pirmo Vācijas sportistu kopš Martina Smolinska 2014. gadā, kurš šajās sacensībās aizvadījis pilnu sezonu, kā arī čehs Jans Kvehs.

15 spīdvejistu vidū būs arī Polijas, Zviedrijas, Slovākijas, Austrālijas un Dānijas sportisti.

Automātiski nākamā gada sacensībām kvalificējās seši labākie šā gada čempionāta dalībnieki - Polijas spīdvejists Bartošs Zmarzliks, zviedrs Frederiks Lingrēns, slovāks Martins Vaculīks, austrālietis Džeks Holders, Leons Madsens no Dānijas un britu sportists Roberts Lamberts.

Vietu nākamā gada "Grand Prix" sacensībās nodrošināja arī šā gada Eiropas čempions dānis Mikels Mihelsens, bijušais pasaules čempions austrālietis Džeisons Doils, kurš 19. augustā Zviedrijas trasē Jislavēdā uzvarēja "Grand Prix" 2024.gada pretendentu sacensībās.

Tā kā Zviedrijā otro vietu ieņēma Vaculīks, nākamgad "Grand Prix" startēs trešās vietas ieguvējs polis Šimons Vozņaks un Kvehs.

Ļebedevs Jislavēdā ierindojās septītajā vietā, bet kā "Grand Prix" 2023. gada sezonas pirmais rezervists startēja sezonas piecos pēdējos "Grand Prix" posmos, ar 30 punktiem ieņemot 16. vietu kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu