Krievijas Paraolimpiskās komitejas vadītājs par kara nosodīšanu: Ja tas notiks, tad mūsu atlēti nekur nebrauks (7)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Krievijas Paraolimpiskās komitejas (RPC) prezidents Pāvels Rožkovs sarunā ar propagandas ziņu aģentūru TASS izteicis ultimātu nākamā gada paraolimpisko spēļu sakarā.

Jau ziņots, ka Starptautiskā paraolimpiskā komiteja (IPC) lēma par labu Krievijas sportistu dalībai gaidāmajās Parīzes paraolimpiskajās spēlēs.

Šāds lēmums publiskajā telpā tika plaši kritizēts, tomēr Rožkovs un viņa pārstāvētā RPC acīmredzot pēc pasniegtā "mazā pirkstiņa" vēlas paņemt "visu roku".

IPC vēl lems par protokolu izveidi, kurus Krievijas sportistiem būtu jāparaksta, lai viņi varētu piedalīties gaidāmajās spēlēs. Jau iepriekš izskanējušas versijas, ka viens no šādiem nosacījumiem varētu būt karadarbības Ukrainā nosodīšana.

Parīzes spēlēs varētu piedalīties ap 300 Krievijas parasportistu. Rožkovs gan norādījis, ka šis skaitlis ātri vien varētu sarukt līdz nullei.

"IPC pagaidām nav runājusi par [kara nosodīšanas] deklarācijām. Vairāku valstu olimpiskās federācijas pieprasīja, ka mūsu sportistiem ir jāparaksta šī deklarācija. Ja tas notiks (būs tāda prasība), tad mūsu atlēti nekur nebrauks," sacījis RPC stūrmanis.

Rožkovs arī norādījis, ka Bahreinā notikušajā IPC samitā Krievijai bijis liels atbalsts.

"Pirmo reizi daudzu valstu pārstāvji, galvenokārt Latīnamerikas, Āzijas un Āfrikas valstu pārstāvji, atklāti nepiekrita IPC pozīcijai.

Tas ir galvenais sasniegums," dižojās Rožkovs.

Pagājušajā nedēļā notikušajā IPC samitā 74 IPC dalībvalstis nobalsoja par Krievijas sportistu dalību spēlēs, 65 balsoja pret, un 13 valstis atturējās. 

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu