Lietuva pievienojas valstu koalīcijai, kas atteikušās spēlēt pret Krievijas komandām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: dpa/scanpix

Lietuva paziņojusi, ka pievienojas Ukrainai, Polijai, Anglijai, Rumānijai, Igaunijai, Latvijai, Somijai, Zviedrijai, Dānijai, Norvēģijai un Islandei, atsakoties spēlēt pret Krievijas futbola izlasēm.

Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) un arī Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) atļāvušas Krievijas U-17 izlasēm atgriezties sacensībās. 

Septembrī UEFA ar savu lēmumu pavēra iespēju Krievijas U-17 vīriešu un sieviešu izlašu dalībai starptautiskos turnīros.

FIFA savu trešdienas lēmumu pamatoja ar to, ka Eiropas U-17 čempionāti vienlaikus ir arī kvalifikācija Pasaules U-17 kausam, tādējādi šīm izlasēm dota iespēja kvalificēties arī pasaules meistarsacīkstēm.

Vairākas Eiropas valstis pēc šīm ziņām nāca klajā ar saviem paziņojumiem, vēstot, ka pret Krievijas izlasēm nespēlēs. Par to jau paziņojušas Ukraina, Polija, Anglija, Rumānija, Igaunija, Latvija, Somija, Zviedrija, Dānija, Norvēģija un Islande. Šim sarakstam varētu pievienoties arī citas valstis. 

Krievijas U-17 komandas spēlēs bez nacionālajiem simboliem, neatskaņojot valsts himnu, un mačus aizvadīs ārpus Krievijas robežām. Izlases formas un ekipējums būs "neitrālā krāsā", teikts FIFA paziņojumā.

Agresorvalstij Baltkrievijai UEFA nav piemērojusi diskvalifikāciju un tās izlases jau var piedalīties turnīros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu