UEFA viceprezidents atkāpies no amata Zviedrijas Sporta konfederācijā Krievijai labvēlīga lēmuma dēļ (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Futbols (ilustratīvs attēls)
Futbols (ilustratīvs attēls) Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) viceprezidents Karls Ēriks Nilsons pēc Krievijai labvēlīga lēmuma atkāpies no Zviedrijas Sporta konfederācijas (RF) prezidenta amata.

Septembrī Kiprā notikušajā sanāksmē Nilsons balsoja par lēmumu, kas pavērs Krievijas U-17 izlasēm atgriezties starptautiskajās sacensībās. Viņa pozīcija bija pretrunā ar Zviedrijas Futbola federācijas un citu Zviedrijas sporta organizāciju nostāju.

Sporta konfederācija Zviedrijā ir atbildīga par valsts finansējuma piešķiršanu sporta nozarei.

Septembrī UEFA ar savu lēmumu pavēra iespēju Krievijas U-17 vīriešu un sieviešu izlašu dalībai starptautiskos turnīros. Šonedēļ līdzīgu lēmumu pieņēma arī Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

Krievijas U-17 komandas spēlēs bez nacionālajiem simboliem, neatskaņojot valsts himnu, un mačus aizvadīs ārpus Krievijas robežām. Izlases formas un ekipējums būs "neitrālā krāsā", teikts FIFA paziņojumā.

UEFA Krievijas jaunajiem futbolistiem sacensībās ļāva atgriezties, jo organizācijas ieskatā "bērnus nevarot sodīt par rīcību, par kuru pilnībā atbildīgi ir pieaugušie". UEFA prezidents Aleksandars Čeferins uzskata, ka diskvalifikācija liedz jaunajiem sportistiem pamattiesības uz izaugsmi un ir diskriminējoša pret viņiem.

Krievijas pieaugušo izlasēm un klubiem diskvalifikācija paliks spēkā līdz tiks izbeigta karadarbība Ukrainā.

Agresorvalstij Baltkrievijai UEFA nav piemērojusi diskvalifikāciju un tās izlases jau var piedalīties turnīros.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu