Latvijas, Baltijas un OHL čempionātā komandas aizvadījušas pirmā mēneša spēles ar nelielu astīti oktobrī. Spēļu skaits ļoti atšķirīgs: no astoņām pērngada čempioniem “Zemgalei”, taču četriem klubiem – “Mogo”, HS “Rīga”, “Kaunas City” un Elektrēnu “Airwell/Energija” – tikai pa piecām. Kurš te līderis? Viss skaidrs – tā ir Jelgavas “Zemgale”, bet potenciāli tikpat punktu var iegūt arī “Mogo”. Neritmisks kalendārs – turklāt dažas vienības jau iespēlējušās arī otrajā aplī – neļauj visus deviņus Baltijas hokeja grandus sarindot loģiskā secībā. Kad apakšgals būs izspēlējis savstarpējos mačus un potenciālais Lietuvas pirmais klubs “Kaunas City” būs nospēlējis vismaz pa spēlei ar “Zemgali” un “Kurbadu”, tad arī aina tabulā būs daudz objektīvāka.

Neraugoties uz to, cik kuram punktu šobrīd, es vienā plauktā liktu “Zemgali”, “Mogo” un “Kurbadu”. Acīmredzot par 4. vietu sitīsies “Prizma” un “Kaunas City”, par 6., tas ir “play-off”, HS “Rīga” un “Panter”, bet diviem Lietuvas klubiem – “Airwell/Energija” un Viļņas “7BET-Hockey punks” – vismaz čempionāta sākumā atvēlētas autsaideru pozīcijas.

Čempions “Zemgale” (8 spēlēs 14 punktu) ir tur, kur čempionam jābūt. Tabulas pašā spicē. Ar jauniem līderiem un itin solīdu spēli. 2:1 čempionāta starta mačā pret “Mogo”, ar 8:1 sagrauta “Rīga”, paņemti punkti no visiem četriem ārzemju klubiem, tikai divkārt zaudēts papildlaikā. 1:2 pret “Kurbadu” nav nekas traks, bet pēc 4:5 pret “Prizmu” galvenais treneris Artis Ābols šķīrās no pieredzējušā aizsarga Aleksandra Galkina, kā arī pirms Kontinentālā kausa par jelgavnieku kļuva Mārtiņš Karsums un no vārtsargu trenēšanas vārtos atgriezās Rihards Cimermanis. Karsums debitēja ar 2+3, Cimermanis ar sauso spēli pret Elektrēniem (9:0). Kurš pērn zināja 19 gadus veco junioru Rinaldu Vutkēviču, bet nu viņš ir pirmais metējs Jelgavā (7+5), spēlējot pirmajā maiņā kopā ar Karsumu un Gati Gricinski (4+5).

Ir saprotama Jelgavas komandas lielā vēlme Eiropā tikt līdz trešajai kārtai, kas 17.-19. novembrī notiks 1968. gada ziemas olimpisko spēļu galvaspilsētā Grenoblē. Lai tur nonāktu, Ābolam ar padotajiem šīs nedēļas beigās savā laukumā jābūt priekšā Rumānijas čempioniem Brašovas “Corona”, Beļģijas čempioniem Lježas “Bulldogs” un labākajam slovēņu klubam “Celje”. Kā pēdējais ieplānots mačs pret it kā spēcīgāko Slovēnijas klubu, jo... Beļģija un Rumānija? Tas taču nav nopietni!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp