UEFA atceļ Izraēlas izlases 2024.gada EČ kvalifikācijas maču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Izraēlas futbola izlase
Izraēlas futbola izlase Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) atcēla Izraēlas un Šveices vīriešu futbola izlašu 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas maču, kuram nākamnedēļ bija jānotiek Telavivā, svētdien paziņoja UEFA.

Izraēlas un Šveices izlasēm bija jātiekas 12.oktobrī, taču šobrīd cīņa ir pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Tāpat UEFA atcēla Izraēlas U-21 vīriešu futbola izlases 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles, kurās izraēliešiem 12. un 17.oktobrī bija paredzēts tikties ar Igauniju un Vāciju. Arī Eiropas U-17 čempionāta kvalifikācijas turnīrs, kurā no 11. līdz 17.oktobrim bija paredzēts sacensties Izraēlai, Beļģijai, Velsai un Gibraltāram, tika atcelts.

"Ņemot vērā pašreizējo drošības situāciju Izraēlā, UEFA nolēma atcelt Izraēlā paredzētos mačus, kuriem bija jānotiek tuvākajās nedēļās, un jauni norises datumi tiks paziņoti vēlā," norādīja UEFA.

Tāpat arī "Euroleague Basketball" atcēlusi nākamajā nedēļā paredzētās Eirolīgas un Eirokausa spēles ar divu Izraēlas basketbola klubu dalību. Arī 2024.gada Eiropas handbola čempionāta mači, kuros Izraēlas handbolistēm bija jātiekas ar Vāciju un Slovākiju, tika atcelti.

Kā ziņots, "Hamas" un "Islāma džihāda" teroristi sestdienas rītā sāka iebrukumu Izraēlā, kura laikā noslepkavoti vismaz 700 izraēliešu. Starp upuriem absolūtais vairākums ir civilpersonu, un tikai 44 ir karavīri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu