Briedis cer gadumijā Latvijā aizvadīt cīņu par pasaules čempiona jostu (5)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas bokseris Mairis Briedis
Latvijas bokseris Mairis Briedis Foto: Ieva Makare/LETA

Mairis Briedis cer gadumijā Latvijā aizvadīt cīņu par pasaules čempiona jostu, bokseris pastāstīja intervijā TV 24 raidījumā "Uz līnijas".

Briedis patlaban ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostas obligātais pretendents "cruiserweight" svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

IBF jostas īpašnieks šobrīd ir Austrālijas bokseris Džeijs Opetaija, kurš pērn Goldkostā uzveica Briedi un kļuva par pasaules čempionu.

30. septembrī Opetaija aizstāvēja pasaules čempiona titulu, Londonā ceturtajā raundā ar tehnisko nokautu uzveicot Lielbritānijas pārstāvi Džordanu Tompsonu.

Briedis intervijā atklāja, ka viņš Latvijā sparingojis ar Tompsonu, palīdzot britam sagatavoties cīņai pret Opetaiju.

Latvijas bokseris pirms cīņas prognozējis Tompsona uzvaru, tomēr rezultāts bija gluži pretējs – brits cieta pirmo karjeras zaudējumu 16 cīņās.

Savukārt joprojām nepārspēts ir Opetaija, kura kontā šobrīd ir 23 uzvaras. Patlaban notiek sarunas par revanša cīņas aizvadīšanu.

"Mans sapnis ir aizvadīt šo cīņu Latvijā. Vēlos parādīt, cik spēcīgi "Arēnā Rīga" ir Latvijas boksa līdzjutēji," sacīja Briedis.

Latvijas bokseris atklāja, ka cīņa pret Opetaiju plānota decembrī vai janvārī. Briedis gan piebilda, ka, visticamāk, neizdosies ātri vienoties par nosacījumiem, tāpēc cīņa drīzāk būs janvāra vidū vai beigās.

"Tagad tiek veiktas pārrunas par honorāra sadalīšanu. Oficiālais sadalījums ir 20% pretendentam un 80% čempionam," norādīja Briedīs, kurš arī neslēpa, ka viņa menedžeri cenšas panākt vienlīdzīgu atalgojuma sadalīšanu 50 pret 50.

Briedis iespēju un saprāta robežās būtu gatavs atteikties no daļas honorāra, lai cīņa notiktu Latvijā. "Gribētos, lai nav jāboksē mīnusos."

38 gadus vecais Briedis profesionāla boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras un piedzīvojis divus zaudējumus – pret ukraini Oleksandru Usiku un Opetaiju.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu