Foto Dārziņš par 3x3 hokeju: Tas ir kaut kas dinamisks

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Hokejs trīs pret trīs (3x3) ir interesants un dinamisks, intervijā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mājaslapā norādījis treneris Lauris Dārziņš.

Latvijas U-16 jauniešu 3x3 hokeja izlases kandidāti pirmdien, 9. oktobrī, Daugavas ledus hallē aizvadīja pirmo kopīgo ledus treniņu.

Uz pirmo treniņu komandas galvenais treneris Dārziņš pulcēja Latvijā spēlējošos un ārvalstu hokejistus, kuri šobrīd atrodas dzimtenē.

"Paldies puišiem par pirmo treniņu, viņi bija ļoti atsaucīgi. Visu jauno informāciju uzsūca kā sūklīši. Var just, ka viņi ir sagatavoti, arī sezona ir ieskrējusies. Ļoti produktīvi aizvadījām pirmo sanākšanu kopā. Trīs pret trīs hokejs – ļoti interesanta lieta," pēc pirmā treniņa sacīja Dārziņš.

Latviešu speciālists arī raksturoja trīs pret trīs hokeja spēli. "Tas ir kaut kas dinamisks. Jebkurš sports pasaulē, protams, ir dinamisks. Tomēr trīs pret trīs – dinamikas epicentrs. 45 sekundēs tu pagūsti atrasties uzbrukumā, aizsardzībā, tad atkal atpakaļ uzbrukumā. Nevienā brīdī nevari atļauties "izslēgties". Tā, protams, ir liela slodze puišiem."​

Dārziņš minēja pāris elementus, kādam jābūt arsenālam, lai trīs pret trīs hokejā varētu dominēt.

"Spēles situācijas ļoti ātri mainās. Hokejs vispār ir interesants sporta veids. Ja viens posms no ķēdes tiek izņemts, pretinieks par to tevi sodīs. Protams, slidošana ir ļoti svarīga. Bez galvas uz pleciem mēs arī neko neizdarīsim. Būs slidošana, būs galva – būs momenti. Kā mēs varam izmantot iespējas? Rokām ir jāstrādā. Līdz ar to nepieciešama arī tehnika."

Nākamā gada janvārī pirmo reizi Jaunatnes olimpiskajās spēlēs norisināsies trīs pret trīs hokeja turnīrs. Sacensības janvāra otrajā pusē (18.01. – 25.01) tiks aizvadītas Gangvonā, Dienvidkorejā.

Jaunatnes olimpiādei 3x3 hokeja izlases sastāvā drīkstēs pieteikt 11 laukuma spēlētājus un divus vārtsargus.

Pirms atbildīgā turnīra janvārī, Latvijas 3x3 izlase līdz decembra sākumam aizvadīs piecus kopīgus ledus treniņus – 9., 24. un 26. oktobrī, kā arī 14. un 28. novembrī.

Pēcāk Dārziņa vadītajai komandai paredzētas divas treniņnometnes – no 10. līdz 15. decembrim, kā arī no 11. līdz 14. janvārim.

Savukārt 15. janvārī komanda jau dosies uz Dienvidkoreju.

Darbā ar Latvijas 3x3 hokeja valstsvienību Dārziņam asistēs bijušais Latvijas nacionālās izlases uzbrucējs Jānis Sprukts.

Dārziņa vadītās komandas pretiniekos Jaunatnes ziemas olimpiādē būs Dānijas, Austrijas, Polijas, Kazahstānas, Lielbritānijas, Spānijas un Taivānas izlase.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu