Kazakevičs: Kreisajā malā gājām uz zināmu risku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs ceturtdien Rīgā valstsvienības uzvarā pār Armēniju 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā riskēja, kreisajā malā laukumā laižot Andreju Cigaņiku un Eduardu Daškeviču, pēcspēles preses konferencē Kazakeviča teikto citē Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvija D grupas mačā mazākumā, sarkano kartīti saņemot Mārcim Ošam, uzvarēja ar 2:0 (1:0), vārtus gūstot Jānim Ikauniekam un Danielam Balodim.

"Mums izdevās divas būtiskas lietas - centāmies daudz vairāk spēlēt ar bumbu un to pieturēt, kā arī izdevās diezgan agresīva spēle bez bumbas," teica Kazakevičs. "Dašķevičs mums laukuma malā iedeva labu ātrumu un dinamiku, kas pie Armēnijas izlases taktiskās shēmas ar Cigaņika piespēlēm bieži ļāva izvirzīties spēlei pret viņu centra aizsargu. Izdevās pretinieku mazliet pārsteigt."

"Mums bija vajadzīgi risinājumi uzbrukumu veidošanā, tāpēc sastāva izvēlē kreisajā malā gājām uz zināmu risku. Cigaņiks un Dašķevičs sevi pilnībā attaisnoja un ar uzdevumiem tika galā," uzsvēra treneris.

Viņš stāstīja, ka uzbrukumā liela loma bija Jānim Ikauniekam, jo "viņš radīja daudz situāciju, kurās pretinieku uzmanība bija jādala starp viņu un Robertu Uldriķi", kas deva vairākus variantus uzbrukuma veidošanā.

Treneris uzteic arī Uldriķi, kurš aizvadīja labu maču, spējot uzspiest pretiniekiem divcīņas un bieži sekmīgi iesaistoties cīņā par bumbu, bet grūtākā izvēle bija centra aizsargu pārim, kur tika lemts par labu lielākai iespējai diktēt fizisku spēli.

"Visu cieņu spēlētājiem par parādīto meistarību un attieksmi. Šoreiz tas beidzot deva arī pozitīvu rezultātu," teica Kazakevičs, uzsverot emocionālas uzvaras nozīmi izlasei grūtā brīdī.

"Mums šodien ļoti, ļoti bija nepieciešama uzvara. Vienalga - kāda. Bet tieši šāda uzvara ir ļoti vērtīga spēlētāju pārliecībai un pašapziņai," uzsvēra treneris.

Viņš piebilda, ka īpaši jāizceļ arī Aleksejs Saveļjevs, kurš aizvadīja "lielisku spēli" un ir talantīgs puisis, kurš savu potenciālu līdz šim nav realizējis.

Vēl ceturtdien šajā grupā tiekas Horvātija ar Turciju.

Pa desmit punktiem četrās un piecās spēlēs ir attiecīgi Horvātijai un Turcijai, pa septiņiem punktiem sešās un piecās spēlēs guvusi attiecīgi Armēnija un Velsa, bet Latvijai sešās spēlēs ir trīs punkti.

Latvijas futbolisti trīs dienas vēlāk Konjā tiksies ar Turciju. 18.novembrī kvalifikācijas cikls tiks noslēgts ar mājas spēli pret Horvātiju, bet 21.novembrī viesos tiks aizvadīts pārbaudes mačs ar Poliju.

Latvija FIFA rangā ir 136.pozīcijā, bet Armēnija ieņem 91.vietu.

Atlases cikla sākumā pavasarī Latvija viesos ar 0:1 zaudēja Velsai, vasarā savā laukumā ar 2:3 piekāpās Turcijas izlasei un izbraukumā ar 1:2 - Armēnijai, bet septembrī viesos ar 0:5 kapitulēja Horvātijai un mājās ar 0:2 - Velsa.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu