Ronaldu divi vārti ieved Portugāli EČ finālturnīrā

CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: EPA/Scanpix

Pateicoties Krištianu Ronaldu diviem gūtiem vārtiem, Portugāles vīriešu futbola izlase piektdien svinēja uzvaru 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā un nodrošināja spēlēšanu finālturnīrā.

Piektdien ceļazīmes uz finālturnīru nodrošināja arī Francija un Beļģija, kuras pievienojās meistarsacīkšu mājiniecei Vācijai.

Portu notikušajā spēlē portugāļi ar rezultātu 3:2 (2:0) pārspēja Slovākiju.

Cīņas 18. minūtē pēc Brunu Fernandeša augstas piespēles uz vārtu priekšu precīzi ar galvu sita Gonsālu Ramušs, bet 29. minūtē 11 metru soda sitienu realizēja Ronaldu.

Otrajā puslaikā, 69. minūtē, Dāvis Hanko pārsteidza portugāļus ar zemu sitienu no distances un vienus vārtus atguva, bet trīs minūtes vēlāk Fernandeša piespēlētajai bumbai kāju pielika Ronaldu - 3:1. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Stanislavs Lobotka vēlreiz samazināja portugāļu pārsvaru.

Vēl J apakšgrupā Bosnija un Hercegovina viesos ar 2:0 (2:0) uzvarēja Lihtenšteinu, vārtus gūstot Amaram Rahmanovičam un Miroslavam Stevanovičam. Tikmēr Islande mājās cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Luksemburgu, šo komandu rindās ar gūtiem vārtiem izceļoties attiecīgi Orri Oskarsonam un Gersonam Rodrigesam.

Pēc septiņām spēlēm maksimāli iespējamo 21 punktu guvusi Portugāle, 13 punkti ir Slovākijai, 11 - Luksemburgai, deviņi - Bosnijai un Hercegovinai, septiņi - Islandei, bet Lihtenšteina ir bešā.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024. gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024. gada 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021. gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu