Beļģijas futbolisti uzveic Austriju aizraujošā cīņā par ceļazīmi uz EČ finālturnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Beļģijas futbolists Romelu Lukaku
Beļģijas futbolists Romelu Lukaku Foto: Reuters/Scanpix

Beļģijas vīriešu futbola izlase piektdien 2024.gada Eiropas čempionāta apakšgrupas vadošo komandu duelī uzvarēja Austriju un nodrošināja vietu finālturnīrā, kamēr austriešiem tur iespēja nokļūt būs kādā no nākamajām spēlēm.

Piektdien ceļazīmes uz finālturnīru nodrošināja arī Francija un Portugāle, kuras pievienojās meistarsacīkšu mājiniecei Vācijai.

Vīnē notikušajā spēlē Beļģijas futbolisti bija pārāki ar rezultātu 3:2 (1:0).

Spēles 12.minūtē Dodi Lukebakio ielauzās soda laukumā un raidīja bumbu vārtos, panākdams 1:0 beļģu labā. Otrajā puslaikā pēc nospēlētām desmit minūtēm, izspēlējot soda sitienu, Lukebakio sistā bumba rikošetā nonāca mērķī, bet trīs minūtes vēlāk trešo reizi austriešus pārspēja Romelu Lukaku.

Mača 73.minūtē Konrāds Laimers ar sitienu ārpus soda laukuma panāca 1:3. Beļģu nedienas turpinājās, jo 78.minūtā savu otro dzelteno kartīti mačā saņēma Amadu Onanā, bet 84.minūtē Marcels Sabicers realizēja austriešiem 11 metru soda sitienu. Neskatoties uz to, beļģi uzvaru nosargāja un nodrošināja vietu finālturnīrā.

Pirms tam šajā apakšgrupā Igaunija mājās ar 0:2 (0:2) zaudēja Azerbaidžānai, kuras labā pirmajā puslaikā vārtus guva Turals Bairamovs un Ramils Šejdajevs.

F apakšgrupā 16 punkti sešās spēlēs ir Beļģijai, 13 punktus guvusi Austrija, seši punkti piecos dueļos ir Zviedrijai, četrus iekrājusi Azerbaidžāna, bet vienu - Igaunija.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu