Spānijas un Skotijas futbolisti nodrošina ceļazīmi uz EČ finālturnīru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Spānijas futbolists Pablo Martins Paess Gavi
Spānijas futbolists Pablo Martins Paess Gavi Foto: AFP/Scanpix

Spānijas vīriešu futbola izlase svētdien Oslo 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā svinēja uzvaru pār Norvēģiju un nodrošināja vietu finālturnīrā, kurā iekļuva arī Skotija.

A apakšgrupas spēlē spāņi viesos ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Norvēģiju.

Spānija guva pirmos vārtus pēc spēlētām 20 minūtēm, taču tie netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Otrajā puslaikā pēc nepilnām četrām minūtēm uzvaru nesošos vārtus guva Gavi.

A grupā pirmo vietu ar 15 punktiem sešos mačos ieņēma Spānija, kurai ar tādu pašu punktu skaitu sekoja Skotija, abām komandām kļūstot neaizsniedzamām pārējām grupas vienībām. Trešajā pozīcijā ar desmit punktiem ir Norvēģija, Gruzijai ir septiņi punkti, bet Kipra nav tikusi pie punktiem.

Savukārt E grupā Polija savā laukumā ar 1:1 (0:1) spēlēja neizšķirti ar Moldovu.

Pirmajā puslaikā Moldovu vadībā izvirzīja Jons Nikolaesku, bet otrajā puslaikā pēc spēlētām astoņām minūtēm rezultātu izlīdzināja Karols Sviderskis.

E grupā līdere ar 13 punktiem sešos mačos ir Albānija, Čehijai ir 11 punkti, Polija tikusi pie desmit punktiem septiņās cīņās, Moldova sešās spēlēs iekrājusi deviņus punktus, bet Fēru salas septiņās cīņās tikusi pie viena punkta. Svētdien vēl Polija uzņems Moldovu.

Tikmēr I grupā Rumānija mājās ar 4:0 (3:0) guva panākumu pār Andoru, kas mača izskaņā palika mazākumā.

Pirmajā puslaikā mājinieku labā vārtus guva Nikolae Stanču, Ianiss Hagiss un Razvans Marins, bet otrajā puslaikā ceturto reizi bumbu viesu vārtos raidīja Florinels Komans.

I grupā Rumānija astoņos mačos sakrājusi 16 punktus, Šveicei septiņās spēlēs ir 15 punkti, bet Izraēla sešās spēlēs izcīnījusi 11 punktus. Kosova septiņās spēlēs tikusi pie septiņiem punktiem, Baltkrievijai ir seši punkti astoņās cīņās, kamēr Andora sakrājusi divus punktus.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu