Medijs: Futbola zvaigznes nožēlo došanos pēc naudas uz Saūda Arābiju (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP/SCANPIX

Pēdējā gada laikā Saūda Arābija piesaistījusi vairākas futbola zvaigznes, kuras šajā valstī pelna ļoti lielu naudu. Angļu mediji vēsta, ka daļa no viņiem pārcelšanos uz Saūda Arābiju tagad nožēlo.

Saūda Arābijā spēlē tādas pasaules zvaigznes kā Krištianu Ronaldu, Džordans Hendersons, Fabinju, Karims Benzemā, Neimars, Ngolo Kantē un citi pazīstami futbolisti, kuri pametuši Eiropas klubu futbolu. 

Viņi atrodas vislabāk pelnošo futbolistu Top 10 sarakstā. 

Neimars mēnesī saņem 11,4 miljonus eiro, un šī summa var pieaugt vairākas reizes, ja tiek izpildīti līgumā iekļautie punkti. 

Kā vēsta Anglijas mediji, vairāki spēlētāji nožēlo savu lēmumu pārcelties uz Saūda Arābiju un vēlas atgriezties dzimtenē. Saskaņā ar "The Sun" rīcībā esošo informāciju, daži spēlētāji "ienīst katru minūti, ko viņi pavada naftas valstī".

Viens no iemesliem ir stipri atšķirīgā kultūra. Arī grūtības pielāgoties uzturam, valodai un arī zemā futbola popularitāte Saūda Arābijā. Vietējā čempionāta spēles vidēji apmeklē aptuveni 8000 skatītāju, kas nav pat tuvu tam, cik pulcē Eiropas spēcīgākās līgas. 

Piemēram, Hendersona pārstāvētās "Al Ettifaq" komandas spēli ar "Abha" (3:1) klātienē apmeklēja tikai 976 skatītāji, lai gan "Prince Sultan bin Abdul Aziz" stadiona ietilpība ir 25 000. 

Futbolistiem, kuri pārcēlās uz Saūda Arābiju, nav daudz iespēju pamest naftas valsti. Vairāki no viņiem ar savu klubu parakstījuši divu gadu līgumu, kas ļoti apgrūtina došanos prom.

Iepriekš izskanēja ziņas, ka atgriezties Eiropā vēlas arī Ronaldu, kurš savu spožo karjeru vēloties noslēgt Portugāles vienībā Lisabonas "Sporting", kur sāka profesionāļa gaitas. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu