2028. gada Losandželosas olimpiskajās spēlēs debitēs karogfutbols un skvošs

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

2028. gada Losandželosas olimpisko spēļu programmā iekļautas kriketa, beisbola/softbola, karogfutbola jeb bezkontakta amerikāņu futbola, skvoša un lakrosa sacensības, pirmdien tika apstiprināts Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) sesijas balsojumā.

Debiju olimpiskajās spēlēs piedzīvos skvošs un karogfutbols jeb bezkontakta amerikāņu futbols, krikets atgriezīsies olimpiskajā programmā pēc 128 gadu pārtraukuma, bet lakross pēc 120 gadu pārtraukuma. Beisbols un softbols olimpisko spēļu programmā iepriekš bijis no 1992. līdz 2008. gadam un 2020. gadā.

2028. gada Olimpiādē tiks spēlēts T20 krikets, kas ir kriketa spēles saīsināta versija.

Tikmēr pirmdien SOK sesijā vēl netika pieņems lēmums par boksa sacensībām 2028. gada spēlēs.

Bokss ir bijusi olimpisko spēļu sastāvdaļa kopš 1920. gada, un tas ir iekļauts arī nākamā gada spēļu Parīzē programmā.

Kā norāda SOK, pagaidām boksa sakarā tiks ieturēta pauze un lēmums pieņemts vēlāk.

Kā zināms, jūnijā no olimpiskās kustības tika izslēgta Starptautiskā Boksa asociācija (IBA), kuras pārraudzībā vajadzētu notikt galvenajām starptautiskajām sacensībām.

Jau Tokijas Olimpiādē boksu pārraudzīja speciālā SOK darba grupa, nevis IBA (tobrīd AIBA), kas atbild par amatieru turnīriem, tostarp olimpisko spēļu turnīru.

Vēl piektdien SOK prezidents Tomass Bahs norādīja, ka vēlas boksu atstāt olimpisko spēļu programmā. "Mums nav problēmu ar boksu vai bokseriem. Mums ir problēmas ar IBA," sacīja Bahs.

Pirmdien SOK sesijā arī tika lemts, ka 2028. gada Losandželosas olimpiskajās spēlēs nebūs breika jeb breikdānsa, kas nākamgad debitēs Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Losandželosas olimpiskās spēles notiks no 2028. gada 14. līdz 30. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu