Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers šovasar spēra drosmīgu soli karjerā, jo nolēma atgriezties Eiropā un atgūt pārliecību par sevi, ar mērķi vēlāk atkal spēlēt Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Balcers pievienojās par Eiropas spēcīgāko klubu dēvētajam Cīrihes “Lions”. Līdz šim solis šķietami ir attaisnojies, jo liepājnieks ir komandas uzbrukuma līderis. “Lions” rindās Balceru atkal trenē Marks Kraufords, ar kuru latvietis kopā strādāja savā debijas sezonā NHL.

Balcers pēc 13 mačiem Šveices čempionātā ir otrais rezultatīvākais “Lions” spēlētājs, bet līgā ieņem devīto vietu. Čempionāta labāko vārtu guvēju topā Balcers ar septiņiem vārtiem ir dalītā sestajā vietā. Vēl pagājušajā nedēļā latviešu uzbrucējs bija visas līgas rezultatīvākais hokejists.

“Lions” komandas galvenais treneris ir kanādietis Kraufords, kurš vadīja Otavas “Senators” vienību Balcera debijas sezonā NHL. Kanādiešu speciālists 1996. gadā aizveda Kolorādo “Avalanche” vienību līdz Stenlija kausam, bet karjeras laikā strādājis ar vairākiem latviešiem. KLIK aicināja treneri uz nelielu sarunu.

KLIK: Trener, šo sarunu es vēlētos sākt ar nelielu pastaigu pa atmiņu taku. Vai atceraties, kas notika pirms 27 gadiem, 1996. gada 10. jūnijā? (Kraufords kļuva par Stenlija kausa ieguvēju kā Kolorādo “Avalanche” galvenais treneris, viens no komandas līderiem bija Sandis Ozoliņš, – aut.)

- Marks Kraufords: Jā, protams! Tā bija brīnišķīga diena. Patiesībā tas bija agrs 11. jūnija rīts. Ūve Krups saņēma ripu pēc iemetiena un spēcīgi šķīla pa vārtiem. Es pats tobrīd neredzēju, vai tā ielidoja vārtos. Redzēju tikai to, ka rezervistu soliņš “uzsprāga”. Tātad bija noticis kas labs. Mēs izcīnījām Stenlija kausu!

- Un viens no šīs čempionu komandas neapšaubāmiem līderiem tolaik bija vien 23 gadus vecais aizsargs Sandis Ozoliņš.

- Tieši tā. Viņš bija ļoti liela daļa tā panākuma. Uzbrūkošais aizsargs, mūsu līderis gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Īsts mūžīgais dzinējs. Ja pareizi atceros, viņš nākamajā gadā palika otrajā vietā balsojumā par Džeimsa Norisa balvu. Viņš bija ārkārtīgi...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp