Video Balinskim pirmā uzvara NHL čempionātā

CopyDraugiem X Whatsapp
Uvis Balinskis
Uvis Balinskis Foto: AFP/SCANPIX

​Latvijas aizsargs Uvis Balinskis pirmdien kopā ar Floridas "Panthers" komandu izcīnīja pirmo uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā.

"Panthers" hokejisti sezonas trešajā spēlē viesos ar rezultātu 4:3 (2:0, 1:0, 1:3) uzveica Ņūdžersijas "Devils" hokejistus.

Spēles ceturtajā minūtē Sems Reinhārts vārtu priekšā bija pirmais pie atlēkušās ripas un panāca 1:0 viesu labā, bet pēc desmit minūtēm Kārters Verhēge pretuzbrukumā izpildīja metienu ar nūjas lāpstiņas neērto pusi un nostiprināja "Panthers" komandai vadību. Niko Mikolas plaukstas metiens otrajā periodā deva pārsvaru 3:0, savukārt trešās trešdaļas pirmajā minūtē Reinhārts vārtu priekšā mainīja ripas lidojuma virzienu un vairākumā panāca 4:0.

Līdz spēles 44. minūtei Sergejs Bobrovskis bija nepārspēts, bet tad vārtu priekšā viņu vairākumā pārspēja Ēriks Haula. Piecas minūtes vēlāk Maikls Makleods ar plaukstas metienu guva otros vārtus mājinieku labā, bet divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Jaspers Bratsa ar veiklu metienu vairākumā samazināja "Panthers" pārsvaru līdz minimumam.

NHL debitants Balinskis šajā spēlē uz ledus bija 12 minūtes un 12 sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

"Panthers" galvenais treneris Pols Moriss aizvadīja savu 1769. spēli karjerā, kļūstot par trešo mačiem bagātāko stūrmani aiz Skotija Boumena un Berija Troca, kuri piedalījušies attiecīgi 2141 un 1812 spēlēs.

Floridas vienība atgriezīsies Sanraizā, kur ceturtdien tiksies ar Toronto "Maple Leafs". Pirmdien izcīnītie divi punkti šobrīd dod 14. vietu starp 16 Austrumu konferences komandām.

NHL regulārajā čempionātā komandas līdz 18. aprīlim aizvadīs 82 spēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu