Foto Zviedrijas izlases treneris par teroraktu: Spēlētāji vairs negribēja spēlēt

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Zviedrijas futbola izlases galvenais treneris Janne Andersons izteicies par notikušo teroraktu, kurā dzīvību zaudēja divi Zviedrijas komandas līdzjutēji.

Apšaudē Briselē pirmdienas vakarā, kad risinājās Zviedrijas - Beļģijas futbola izlašu spēle, tika nogalināti divi Zviedrijas pilsoņi, bet šāvējs no notikuma vietas aizbēga.

Beļģijas policija otrdienas rītā nošāvusi vīrieti, kurš nošāva divus Zviedrijas pilsoņus un vēl vienu cilvēku ievainoja, ziņo vietējie mediji. Policisti atklāja uguni, nošaujot vīrieti kafejnīcā Briseles Šērbēkas rajonā.

Beļģijas tieslietu ministrs Vinsents van Kvikenborns paziņoja, ka aizdomās turētais bija zināms varasiestādēm.

Van Kvikenborns apstiprināja, ka aizdomās turētais bija 45 gadus vecs tunisietis, kurš 2019. gada novembrī Beļģijā bija iesniedzis patvēruma pieteikumu. Viņš bija nonācis policijas redzeslokā saistībā ar cilvēku tirdzniecību, nelegālu uzturēšanos un valsts drošības apdraudēšanu, sacīja ministrs.

Foto: Terorakts Briselē

Beļģijas futbola izlase, kura jau bija nodrošinājusi vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā, mājās F grupas spēlē pēc pirmās puslaika spēlēja 1:1 ar Zviedriju.

15. minūtē Viktors Djokerešs ar individuālo meistarību nonāca soda laukumā un raidīja bumbu vārtu labajā stūrī, izvirzot viesus vadībā.

Vadību zviedri saglabāja līdz 31. minūtei. Tad Filips Helanders pārkāpa noteikumus pret Žoanu Bakajoko, un Romelu Lukaku ar 11 metru sitienu guva savus 79. vārtus Beļģijas izlasē.

Pēc pirmā puslaika cīņa tika pārtraukta drošības apsvērumu dēļ.

"Tas ir ļoti skumji, mums acīs ir asaras," "RMC Sport" citē Andersona izteikumus. "Pārtraukuma laikā mēs dzirdējām šīs neticamās ziņas un bijām ļoti satriekti. Spēlētāji vairs negribēja spēlēt. Kādā pasaulē mēs dzīvojam? Pēdējā laikā ir tik daudz upuru apšaudēs. Vēlamies izteikt līdzjūtību upuru ģimenēm."

Iniciatīvu ierosināt spēles pārtraukšanu uzņēmies Zviedrijas izlases kapteinis Viktors Lindelēfs, kurš ikdienā pārstāv titulēto Anglijas premjerlīgas klubu Mančestras "United". 

"Kā kapteinis es uzņēmos iniciatīvu pārtraukt maču. Vispirms runāju ar komandas biedriem, pēc tam ar beļģiem, un ātri vien nonācām pie kopīga lēmuma, ka spēle ir jāpārtrauc. Pats galvenais, lai zviedri būtu drošībā," laikraksts "Het Nieuwsblad" citē Lindelēfa teikto. 

"King Baudouin" stadionā Briselē atradās vairāk nekā 50 000 skatītāju. Līdzjutēji stadionu centās atstāt mazās grupās. 

F grupā 16 punkti sešās spēlēs ir Beļģijai un septiņās - Austrijai, seši punkti piecos dueļos ir Zviedrijai, bet sešās spēlēs četrus punktus ir iekrājusi Azerbaidžāna un vienu - Igaunija.

Eiropas čempionāts no 2024. gada 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu