Anglijas futbolisti pārspēj Itāliju un iekļūst EČ finālturnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anglijas futbolists Herijs Keins
Anglijas futbolists Herijs Keins Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas vīriešu futbola izlase otrdien Londonā Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas C grupas mačā revanšējās Itālijai par zaudējumu iepriekšējā EČ finālā un iekļuva finālturnīrā, bet otrā grupas cīņā Ukraina viesos apspēlēja Maltu.

Anglija apspēlēja Itāliju ar 3:1 (1:1).

Pirmie vārtus guva itāļi, 15.minūtē vārtus iesitot Džanlukam Skamakam.

Mājinieki atbildēja ar trim vārtiem, divus gūstot Herijam Keinam. Vispirms viņš 32.minūtē pēc Džovanni di Lorenco pārkāpuma realizēja 11 metru soda sitienu, sitot bumbu vārtu augšējā labajā stūrī, bet 77.minūtē panāca 3:1.

57.minūtē pēc Džūda Belingema piespēles otros vārtus Anglijas labā guva Markuss Rašfords.

Arī otrā grupas cīņā no sākuma vadībā izvirzījās vēlākie zaudētāji maltieši, kuri savā laukumā ar 1:3 (1:2) piekāpās Ukrainai.

12.minūtē Maltu vadībā izvirzīja Pols Mbongs, taču 38.minūtē bumbu savos vārtos raidīja pussargs Raiens Kamenzuli, izlīdzinot rezultātu. Piecas minūtes vēlāk 11 metru soda sitienu, kuru nopelnīja Mbongs, realizēja Artjoms Dovbiks, bet 85.minūtē rezultāta starpību dubultoja Mihailo Mudriks.

Anglija ar 16 punktiem sešos mačos jau iekļuvusi finālturnīrā. Ukrainai septiņās spēlēs ir 13 punkti, bet Itālijai, ar kuru ukraiņiem vēl jāspēlē, ir desmit punkti sešās cīņās. Septiņus punktus sešās spēlēs ir guvusi Ziemeļmaķedonija, bet Malta septiņos dueļos pie punktiem nav tikusi.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija, Austrija un Anglija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu