EČ kvalifikācijā uzvaras svin Slovēnijas, Dānijas un Kazahstānas futbolisti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dānijas futbolisti
Dānijas futbolisti Foto: AP/Scanpix

Kazahstānas vīriešu futbola izlase otrdien Helsinkos svinēja panākumu Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas mačā, iesaistoties cīņā par ceļazīmi uz finālturnīru, bet uzvaru viesos izcīnīja arī līderes Slovēnija un Dānija.

H grupas spēlē Kazahstāna izbraukumā ar 2:1 (0:1) pārspēja Somiju.

28.minūtē Roberts Teilors izvirzīja vadībā mājiniekus, bet otrajā puslaikā viesi ar diviem Bahtijora Zajnutdinova vārtiem atspēlējās un svinēja uzvaru.

77.minūtē Zajnutdinovs realizēja 11 metru soda sitienu, kad Artu Hoskonens savā soda laukumā bija spēlējis ar roku, bet 89.minūtē pēc Ramazana Orazova izpildītā stūra sitiena Zajnutdinovs ar galvu raidīja bumbu vārtu labajā stūrī.

Izbraukumā uzvaras svinēja grupas līderes Slovēnija un Dānija. Slovēņi ar 1:0 (1:0) pieveica Ziemeļīriju.

Vārtus jau piektajā minūtē guva Adams Gnezda Čerins.

31.minūtē aizmugures stāvokļa dēļ netika ieskaitīti slovēņu uzbrucēja Benjamina Šeško gūtie vārti, bet 58.minūtē mājinieki palika mazākumā, otru dzelteno kartīti mačā nopelnot Šejam Čārlzam.

Dānija viesos ar 2:1 (1:0) apspēlēja Sanmarīno.

42.minūtē Rasmuss Hejlunds izvirzīja Dāniju vadībā, 61.minūtē Alesandro Golinuči rezultātu izlīdzināja, taču neizšķirts saglabājās vien deviņas minūtes, 70.minūtē vārtus gūstot Dānijas vienības uzbrucējam Jusufam Poulsenam.

Pēc astoņām kārtām pa 19 punktiem ir sakrājusi Dānija un Slovēnija, 15 punkti ir Kazahstānai un 12 - Somijai, sešus punktus ir sakrājusi Ziemeļīrija, bet bez punktiem ir Sanmarīno.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija, Austrija un Anglija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu