Lietuvas futbolisti EČ kvalifikācijā izsēj divu vārtu pārsvaru cīņā pret Ungāriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ungārijas futbolists Dominiks Soboslai
Ungārijas futbolists Dominiks Soboslai Foto: Reuters/Scanpix

Lietuvas vīriešu futbola izlase otrdien Kauņā Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra G grupas cīņā spēlēja neizšķirti ar līderi Ungāriju.

Lietuva ar Ungāriju spēlēja 2:2 (2:0).

20.minūtē Fjodors Černihs un 36.minūtē Pijus Širvis panāca 2:0 mājinieku labā. Turklāt 47.minūtē bumba vēlreiz pabija viesu vārtos, taču aizmugures stāvokļa dēļ Gīša Paulauska gūtie vārti netika ieskaitīti.

Ungāri panāca izlīdzinājumu ar 67.minūtē Dominika Soboslai realizēto 11 metru soda sitienu un Barnabāša Vargas "golu" 82.minūtē pēc Soboslai piespēles.

Otrā grupas mačā Serbija Belgradā ar 3:1 (1:1) pieveica Melnkalni.

Aleksandars Mitrovičs guva divus vārtus, izceļoties devītajā un 73.minūtē, bet pēdējos vārtus spēlē 77.minūtē guva Dušans Tadičs.

Melnkalnei vārtus 36.minūtē guva Stevans Jovetičs.

Turnīra tabulā pēc sešām spēlēm Ungārijai ir 14 punkti, Serbija sakrājusi 13 punktus septiņos mačos, Melnkalnei sešās spēlēs ir astoņi punkti, Lietuvai septiņās cīņās - seši punkti, bet Bulgārija sešās cīņās ir tikusi pie diviem punktiem.

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija un Austrija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu