Video Timma: Tas nozīmē, ka man nav vienalga (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Jānis Timma
Latvijas basketbolists Jānis Timma Foto: Zane Bitere/LETA

Jānis Timma vasaras beigās sociālajos medijos pauda lielu sarūgtinājumu, ka nevarēja pārstāvēt Latvijas basketbola izlasi Pasaules kausā. Basketbolists otrdien preses konferencē norādīja, ka tas bija apliecinājums, ka viņam nav vienaldzīga ne Latvija, ne izlase.

FIBA Čempionu līgas sezonas ievadā "VEF Rīga" otrdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 75:84 piekāpās Timmas pārstāvētajai Turcijas komandai Stambulas "Daruššafaka".

Uzvarētāju sastāvā Latvijas basketbolists guva astoņus punktus, veica trīs rezultatīvas piespēles un pārtvēra divas bumbas. Timmas pārstāvētā komanda vadībā atradās 39 no 40 spēles minūtēm.

"Spēli sākām labi – dalījāmies ar bumbu, skrējām, savācām atlēkušās bumbas, nedevām pretiniekiem otrās iespējas. Nepatīkami, ka sniegumā bija ne tikai kāpumi, bet arī strauji kritumi," preses konferencē atzīmēja Timma.

"Mēs cīnījāmies un izvirzījāmies vadībā ar 20 punktiem, taču pēc tam 10 punktus pazaudējām trīs minūtēs. Tas mums nepalīdzēs nākotnē, tas mums ir jālabo," uzsvēra Latvijas basketbolists.

Patlaban 31 gadu vecais Timma spēlēja "VEF Rīga" sastāvā 2014./15. gada sezonā, izcīnot Latvijas čempiona titulu.

"Vienmēr ir patīkami atgriezties. Man ar "VEF Rīga" ir kopīga pagātne, izcīnīti čempionu tituli un piedzīvotas emocijas. Spēlēt "Arēnā Rīga" – nav sajūta, ka esi viesos."

Timma pēdējos gados karjeru centās veidot otrpus okeānam. Viņš vispirms pārstāvēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) G līgas komandu Leiklendas "Magic", pēc tam pierakstījās arī Puertoriko čempionātā un 3x3 basketbola "Big3" līgā. Tomēr tagad latvietis atgriezies Eiropas basketbolā.

"Turcijas līga, Čempionu līga, treneris, klubs, kontrakts – viss salikās, tā kā tam jābūt un tā kā man patīk. Beidzot varu spēlēt basketbolu. Bija un joprojām ir citi piedāvājumi, no kuriem izvēlēties."

Timma vasaras beigās netika iekļauts Latvijas izlases sastāvā dalībai Pasaules kausā. Basketbolists savas emocijas neslēpa, paužot tās sociālajos medijos.

"Viss ir kārtībā. Tas bija emocionāls ieraksts. Ja 20 gadus pārstāvi Latvijas izlasi, trīs nedēļas trenējies un gatavojies Pasaules kausam ar caurumu ikrā [muskulī], bet beigās nākas pieņemt tādu lēmumu – domāju, tas ir tikai normāli, tas ir cilvēciski, ka ir emocijas un vēlies tās izteikt," skaidroja Timma.

"Tas nozīmē, ka man nav vienalga – ne par Latviju, ne par izlasi."

Timma nebaidās, ka viņa publiskie izteikumi varētu turpmāk liegt dalību Latvijas izlasē.

"Tādas ir manas emocijas, tāds es esmu – vienmēr saku, ko domāju. Vienmēr ar godu velku [Latvijas izlases] kreklu, eju laukumā un cīnos."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu