Stumbris, Šiliņš un Butjankovs spēlē rezultatīvi Eiropas kausa mačos

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Kārlis Šiliņš
Latvijas basketbolists Kārlis Šiliņš Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Roberts Stumbris trešdien FIBA Eiropas kausa spēlē guva 19 punktus, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Hertogenbosas "Heroes Den Bosch" no zaudējuma. Citos mačos rezultatīvi nospēlēja Kārlis Šiliņš un Artjoms Butjankovs, kuri guva attiecīgi 12 un 11 punktus.

Hertogenbosas komanda H apakšgrupā savā laukumā ar rezultātu 89:92 (29:26, 20:21, 16:26, 24:19) piekāpās Stargardas "PGE Spojnia" no Polijas.

Stumbris laukumā bija 33 minūtes un 54 sekundes un meta grozā trīs no septiņiem divu punktu metieniem, trīs no astoņiem tālmetieniem un četrus soda metienus. Viņa kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs piezīmes, divas kļūdas, viens bloķētas metiens un +/- rādītājs -1, sakrājot efektivitātes koeficientu 18.

Mājinieku rindās ar 24 punktiem izcēlās Deriks Feners, latvietim kļūstot par otru rezultatīvāko spēlētāju "Heroes Den Bosch" rindās. Starp viesiem ar 29 punktiem rezultatīvākais bija Argusters Danielss.

Savukārt I apakšgrupā Kārlis Šiliņš ar 12 punktiem palīdzēja "Gottingen" mājās ar 86:81 (12:20, 28:13, 21:25, 25:23) pārspēja Tbilisi TSU komandu.

Latvijas basketbolists spēlēja 22 minūtes un desmit sekundes un precīzi izpildīja piecus no astoņiem divu punktu metieniem un divus no četriem soda metieniem. Viņš tika arī pie piecām atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm, trīs piezīmēm, vienas kļūdas, viena bloķēta metiena, +/- rādītāja -5 un efektivitātes koeficienta 12.

D apakšgrupas spēlē Artjoms Butjankovs un Azerbaidžānas klubs "Sabah" viesos ar rezultātu 75:80 (22:22, 17:21, 13;16, 23:21) zaudēja "Mornar Bar" no Melnkalnes.

Butjankovs spēlēja 15 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā, realizējot trīs no pieciem divu punktu metieniem un piecus soda metienus, guva 11 punktus, kā arī atzīmējās statistikā ar vienu atlēkušo bumbu, vienu rezultatīvu piespēli, divām piezīmēm, trīs kļūdām, sakrāja +/- rādītāju -2 un efektivitātes koeficientu seši.

Pēc pamatturnīra pirmā posma apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs otrajā posmā, kur 16 komandas tika sadalītas četrās apakšgrupās, pirmo divu vietu ieguvējām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

FIBA Eiropas kauss ir rangā ceturtais turnīrs Vecajā kontinentā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu