Izraēlas sieviešu basketbola izlase gatavojas pēc mēneša aizvadīt maču Rīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Izraēlas sieviešu basketbola izlase
Izraēlas sieviešu basketbola izlase Foto: FIBA.com

Izraēlas sieviešu basketbola izlase gatavojas novembrī aizvadīt 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izbraukuma maču ar Latvijas valstsvienību, taču pagaidām par spēles norisi ir neskaidrības, teica Latvijas sieviešu basketbola izlašu koordinators Edijs Eglītis.

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas nodaļa, konsultējoties ar Izraēlas Basketbola federāciju un iesaistītajiem klubiem, pagaidām ir atcēlusi Izraēlas komandu mačus turnīros Eiropā.

Nākamajā mēnesī pirmās spēles 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā aizvadīs nacionālās sieviešu izlases, Latvijai 9. novembrī viesojoties pie Francijas un 12. novembrī mājās uzņemot Izraēlu, kurai pirms tam kalendārā paredzēts mačs Telavivā ar Īriju.

"Izraēla grib spēlēt un dara visu, lai to darītu, arī mēs esam gatavi aizvadīt maču. Ir daudz neskaidrību, kas var mainīties dienas laikā, taču šobrīd viņi ir gatavi spēlēt. Pirmo spēli, kas paredzēta mājās ar Īriju, viņi mēģinās spēlēt izbraukumā un pēc tam doties pie mums. Esam gatavi abiem scenārijiem - gan spēlēt, gan nespēlēt," stāstīja Eglītis.

Palestīniešu kaujinieku grupējums "Hamās" 7. oktobrī veica negaidītu uzbrukumu no Gazas joslas, izšaujot vairākus tūkstošus raķešu un iefiltrējoties vairākās vietās Izraēlas teritorijā. "Hamās" uzbrukumā Izraēlā noslepkavoti vairāk nekā 1400 cilvēku un aptuveni 4000 ir ievainoti.

Izraēla atbildēja ar pretuguni un ir savilkusi karavīrus un kara tehniku pie Gazas joslas robežas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu